Fase 2 exitstrategie vanaf 18 mei

Datum: 
16/05/2020

Fase 2 van de exitstrategie, die vanaf 18 mei van start gaat, laat georganiseerde sportactiviteiten in de open lucht toe met maximaal 20 personen.

Bij deze groep moet er verplicht een sportbegeleider aanwezig zijn, die meegerekend wordt in het maximum aantal van 20 personen. Bijkomend moet de onderlinge afstand van 1,5 meter tussen sporters steeds worden gegarandeerd.  Dit betekent dus dat alle vormen van sessies met contact, sparringsessies, padstraining en dergelijk niet mogelijk zijn in deze fase! De vechtsportfederaties roepen hun clubs die nu al zouden willen starten met buitenactiviteiten op om weloverwogen tewerk te gaan.

Indien je van plan bent om buitensessies aan te bieden neem je zeker de richtlijnen door die de vechtsportfederaties samen opstelden. Daarnaast stelde Sport Vlaanderen gedragscodes op voor verschillende doelgroepen.

Ten slotte werkt Taekwondo Vlaanderen samen met de vechtsportfederaties aan een draaiboek voor het opstarten van taekwondo in de dojo opdat de clubs voorbereid zijn eens binnensporten weer mogelijk is.

Fase 2 exitstrategie - Vechtsportbeoefening in Coronatijd

Sport Vlaanderen - Corona en sportbeoefening in Vlaanderen

Gedragscode voor sporters

Gedragscode voor trainers

Gedragscode voor ouders

Gedragscode voor bestuurders

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15