VTB training 12 april 2015

12/04/2015

De eerste VTB all-round trainingsstage te Sint-Katelijne-Waver is een feit!

Zondag 25 januari 2015 – onze Vlaamse bakkers zaten op hun honger – want na de eerste VTB kyorugi-trainingsstage van 25 november 2014, ging de Vlaamse Taekwondo Bond de uitdaging aan en organiseerde de eerste all-round VTB trainingsstage sinds lange tijd. Op de thuisbasis van Taekwondoclub Jong Saeng ontving de VTB in de vroege ochtend meer dan 80 Taekwondo'ins die meer zin hadden in sport en beweging dan in de gewoonlijke zondagse pistolets, sandwiches & koffiekoeken. :-)

Deze leer- en vooral kleurrijke stage (gele, groene, blauwe, rode en zwarte banden, ze waren allen aanwezig) werd onder leiding van verschillende meesters perfect begeleid en daarenboven konden niet alleen onze VTB leden maar ook onze andere Belgische (Frans- en Duitstalige & Koreaanse) Taekwondo'ins deelnemen aan de verschillende facetten van deze geweldige sport.

Alle onderdelen werden beschikbaar gesteld over 3 zalen met name “Poomsee” onder leiding van meesters Louis Michez, Vera Moens & René Vivet, “Hoshinsul” onder leiding meester Boucham Saïd & “Kyorugi” onder leiding van meester Chin himself.

Vooral de nieuwkomer “Hanmadang” onder leiding van meester Chris Thoen werd zeer gesmaakt, waarbij hij samen met ons Belgisch Taekwondo demo-team onder begeleiding van meester Frederik Van Vlaenderen veruit de grootste bezetting had qua aantal deelnemers. Hierbij maakte veel van onze leden voor de eerste maal kennis met de term “Hanmadang” en werden sommige misschien alsnog overhaald om zich in te schrijven op het eerste Open Hanmadang kampioenschap in februari 2015 in Gent. Good job team!

Hieruit blijkt nogmaals dat onze Taewondo'ins steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en vooral naar differentiatie wat we vaak als trainer ingeprent krijgen tijdens de vele trainersopleidingen.

Intussen had onze voorzitter Erik Baert het interview met de pers afgerond en ging hij met een goedkeurend oog bij alle disciplines langs en zag (en zei) dat het meer dan goed was.

Na al het gezwoeg, gepuf en gezweet volgde voor een reeks genodigden een receptie waarin de nieuwe VTB marketingcampagne werd voorgesteld door Theo Huysmans, gevolgd door een uiteenzetting van het jeugdsportbeleid van Taekwondoclub Sin Nyon door Frederik Penninck.

Nadien werden er een aantal Taekwondo prominenten in de kijker gezet met als klap op de vuurpijl een bezoek van de Koreaanse ambassadeur en zijn afgevaardigden waarbij de "Tie" ;-) (band) met Korea extra werd aangehaald.

Hierbij ontving ons nummer “1” lid “Bruno Graziano” een “Special Achievement Award” uit de handen van onze voorzitter Erik Baert voor zijn jarenlange toegewijde inzet binnen het bestuur van de Vlaamse Taekwondo Bond. Van harte proficiat Bruno en mogen wij nog jaren op jouw steun kunnen rekenen!

Ook dank aan al onze helpers/vrijwilligers van de lokale club in Sint-Katelijne-Waver en hun logistieke ondersteuning en alsook aan de VTB want ook zonder hen is een stage zoals dit niet mogelijk en mogen we hopelijk volgende keer het dubbele aantal deelnemers verwelkomen.

Tot slot eindigen we opnieuw met de nu al legendarische woorden: discipline, dedication & friendship – geef toe de perfecte Taekwondo cocktail. Cheers!

Benny Nuyens

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15