Mooie resultaten van Belgisch team op de World Taekwondo Hanmadang Korea

Datum: 
27/09/2017

Van 29 juli tot en met 1 augustus vond in de Zuid-Koreaanse stad Anyang de World Taekwondo Hanmadang plaats. Meteen was dit een nieuwe primeur voor het Belgische taekwondo in hanmdang want voor de eerste maal werd België vertegenwoordigd  door taekwondo-in uit beide landsdelen. Weliswaar waren in het jaar 2000 enkele Belgische taekwondo-in naar de World Taekwondo Hanmadang getrokken in het voetspoor van de handelsmissie van toenmalig Prins (nu Koning) Filip, deze gaven een demo en waren geen officiële deelnemers.

Onder begeleiding van Karel Decatelle namen 7 Belgen, die zowel voor als na de hanmadang een rondreis doorheen Korea met diverse uitstappen en trainingen maakten - samen met nog 7 andere landgenoten die niet (konden) deelnemen -, in diverse onderdelen deel. België was naast deze deelnemers tevens door Chris Thoen en voorzitter Erik Baert, die als scheidsrechter aanwezig waren, vertegenwoordigd.

Eddy Collier presteerde knap door met een yeop chagi 8 planken door te trappen en de finale te halen. Jammer genoeg kon hij geen medaille naar huis meenemen nadat hij bijzonder nipt de finale bij breektesten meshad miste. Els Schepens zorgde voor nog een primeur, zij nam deel aan breektest meshand en vuist. Deze onderdelen werden voor de dames voor de eerste maal georganiseerd. Els haalde in beide onderdelen de gouden plak. Karel zelf kon jammer genoeg geen medaille mee naar huis meebrengen.

Onze Waalse vrienden Loris Mazerro, David Mobers, Benjamin Fauville en Benoît Fauville namen alleen deel aan breektest meshand. Benjamin werd op vreemde en betwistbare wijze gediskwalificeerd, Loris en David konden de finale niet halen, Benoît wel en hij haalde in deze categorie met maar liefst 33 deelnemers aan de start een heel mooie bronzen medaille. Opvallend was dat in alle onderdelen met breektesten, zowel bij de dames als bij de heren, Iran bijzonder succesvol was.

Al bij al een zeer mooie en heel goed georganiseerde World Taekwondo Hanmadang waarbij het Belgische taekwondo voor enkele primeurs zorgde. Weer werd bewezen dat de hanmadang een prachtig festival is met een positieve sfeer.

Karel Decatelle - Sin Nyon

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15