Zilveren Indra Craen op de Jeugd Olympische Spelen!

Datum: 
19/08/2014

Indra Craen (16) begon sterk in de klasse -49 kilo met een 14-9 zege tegen de Poolse Adamkiewicz. De halve finale tegen de Chinese Zhan was een thriller van formaat. Craen haalde het uiteindelijk met 12-11. Huang uit Chinees Taipei was in de finale een maatje te groot (5-12) voor de Kortrijkse. De andere Belgische taekwondoka die in actie kwam was de Brusselaar Mohamed Si Ketbi (16) in de klasse -55 kilo. Na een vlotte zege in de kwartfinales moest hij in de halve finales slechts nipt (2-3) de duimen leggen voor de Koreaanse favoriet Donghun Joo. Verlies in de halve finales in taekwondo volstaat voor een bronzen plak.

Laura Roebben (17) won een bronzen medaille in de klasse -55 kilo.

De taekwondoka uit Vliermaal rekende in de kwartfinales af met de Italiaanse Europees kampioene Licia Martignani. Roebben klom snel op voorsprong (3-0), kende daarna een terugslag (3-6), maar in de laatste ronde zette de Vliermaalse alles op alles en kon ze nog net winnen met 8-7. Halve finales dus en daar stond Roebben tegenover wereldkampioene Ivan Babic uit Kroatië. Babic startte als een wervelwind. Roebben incasseerde snel een hoofdtreffer (drie punten) en stond op het einde van de eerste ronde 1-9 in het krijt. In de tweede ronde deed de Limburgse topsportatlete haar uiterste best om aan de achterstand te knagen, maar de Kroatische kroop in de verdediging en Roebben raakte er amper nog door. Hetzelfde verhaal in de derde ronde. Babic controleerde en uiteindelijk kwam er een 4-12 eindstand op het bord.

Amber Pannemans (15) uit Bilzen verloor in de klasse -63 kilo in de kwartfinales met 2-15 van de Iranese Kimia Alizadeh. Pannemans had pech bij de loting want de Iraanse reuzin was de topfavoriete en maakte dat later op de dag ook waar door de olympische finale te winnen tegen Rusland.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15