Skip to main content

Selectietraining

 

De selectietrainingen (vroeger regionale training) zijn gericht op actieve wedstrijdatleten poomsae. Met deze trainingen willen we (toekomstige) wedstrijdatleten begeleiden in hun traject naar (inter)nationale poomsaewedstrijden.

Selectietrainingen

Tijdens de selectietrainingen ligt de focus op afwerking, precisie, techniek en uitstraling met zicht op deelname aan internationale competitie.

Deze trainingen worden gegeven door Louis Michez (8e DAN) en Vera Moens (8e DAN), beide lid van het TKDV-trainerscorps en de poomsae werkingscommissie. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de selectie van de selectie-atleten uit de ontwikkelingsgroep.

We moedigen atleten uit de selectiegroep steeds aan om ook deel te nemen aan de ontwikkelingstrainingen.

Praktische informatie
Frequentie 1x per maand
Voorwaarden voor deelname Geselecteerd uit groep 'ontwikkeling' door poomsaetrainers.
Locatie Sportcentrum 't Brieleke (Brieleke 16, 2160 Wommelgem)
Data trainingen
  • Zondag 15/10/2023: 9u30-11u
  • Zondag 29/10/2023: 9u30-11u
  • Zaterdag 04/11/2023: 10u-12u
  • Zondag 03/12/2023: 9u30-11u
Competitie

Van atleten uit deze groep wordt verwacht dat zij deelnemen aan (inter)nationale wedstrijden.

Atleten uit de selectiegroep kunnen door de PWC geselecteerd worden om TKDV en/of BTF te vertegenwoordigen op internationale competities.

Taekwondoïn die GEEN lid zijn van Taekwondo Vlaanderen, maar toch wensen deel te nemen aan deze trainingen dienen eerst contact op te nemen met het secretariaat: Annelies Van Hoofstat | recreatie@taekwondo.be | 011/87.09.19

Selectiereglement poomsae

Het hoogste doel van een poomsae-wedstrijdatleet is deelname aan een Europees- en/of Wereldkampioenschap. Om je hiervoor te selecteren moet je voldoen aan enkele voorwaarden. 

Voor Vlaamse atleten bestaat er een TKDV-selectiereglement als aanvulling op het nationale selectiereglement.

Atleten uit de selectiegroep kunnen eveneens geselecteerd worden voor andere selectiewedstrijden. Deze worden jaarlijks bepaald door de poomsaewerkingscommissie.