Skip to main content

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

17

Nov 2022

De amper 18-jarige Sarah Chaari uit Charleroi heeft op dinsdag 15 november een historische prestatie geleverd! Op het WK Taekwondo in Mexico pakte ze de wereldtitel in de klasse -62. Knap van de jongedame die in augustus nog wereldkampioen werd bij de junioren. 

Leden informatie

Normaal duurt het even in taekwondo voor je de stap omhoog van junioren naar senioren hebt verteerd. Maar niets daarvan voor Sarah Chaari. In hetzelfde jaar dat ze de wereldtitel veroverde bij de junioren, pakt ze dus ook de wereldtitel bij de senioren. Ongezien en nooit gebeurd in het internationale taekwondo! Omdat ze meteen top was in het wereldbekercircuit bij de start van het seizoen was ze wel meteen naar voren geschoven als één van de schaduwfavorieten voor het WK in Mexico. Haar gouden zegetocht in Guadalajara werd ingezet met zeges tegen de Verenigde Staten, Duitsland en het sterke China. In de halve finales klopte ze de Britse Powell in een nagelbijter en ook de finale tegen de Griekse verrassing Sarvanaki, werd een thrillerzege.  

Proficiat Sarah Chaari, proficiat aan haar moederclub Tollyo Academy, proficiat ABFT, proficiat Team Belgium vanwege Taekwondo Vlaanderen. 

Recent nieuws

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

Sarah Chaari veroverde op het WK Taekwondo in Mexico een gouden medaille in de klasse -62. De eerste vrouwelijke wereldkampioen in de geschiedenis van het Belgische taekwondo.

Lees meer
Ronde tafelgesprek & sparringsdag

Op 19 november vindt er een ronde tafelgesprek plaats voor coaches en trainers te Leuven, op 20 november kunnen atleten deelnemen aan een sparringstraining onder leiding van het topsportteam.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo De Tijgers

Voor de club in de kijker van oktober trokken we naar Rijkevorsel. Daar huist de club Taekwondo de Tijgers van de jonge hoofdtrainer Wannes Van Dooren.

Lees meer
Dag van de trainer

Zaterdag 10 december is het de 'dag van de trainer' in Gent.

Lees meer
Lancering nieuwe kwaliteitslabels

Deze week lanceren we twee nieuwe kwaliteitslabels voor de clubs.

Lees meer
Gezocht: nieuwe collega

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar een nieuwe algemeen coördinator.

Lees meer
Secretariaat gesloten

Het secretariaat zal gesloten zijn op maandag 31 oktober 2022.

Lees meer
Interview Jana Roelants naar aanleiding van week van de scheidsrechter

Van 1 tot 9 oktober vindt in Vlaanderen de week van de scheidsrechter plaats. Naar aanleiding hiervan sprak Taekwondo Vlaanderen af met Jana Roelants voor een babbel over haar scheidsrechtersloopbaan.

Lees meer