Skip to main content

Hosinsul Seminarie

Grootmeester John Deuk Moo Hur kijkt toe of de door hem aangeleerde techniek correct wordt uitgevoerd

 

Hosinsul betekent vrij vertaald zelfverdediging (Ho is verdedigen, Sin is lichaam, Sul is techniek). Het is één van de vijf disciplines binnen taekwondo. Hosinsul wordt in het taekwondo vaak ondergeschikt bekeken, terwijl het wel een wezenlijk onderdeel maakt van taekwondo als krijgskunst. Vele taekwondoïn starten met taekwondo voor de zelfverdediging. Dus als trainer is het zeker een must om hierin te investeren.

Het volgende seminarie
 • Wanneer: 18-19/11/2023
 • Waar: Sporthal de Ark (Kleistraat 204, 2630 Aartselaar)
 • Registratie: Verplicht via online formulier
 • Deadline: 10/11/2023
 • Betalingsgegevens: 
  • IBAN: BE85 0682 3723 0806
   BIC: GKCCBEBB
   Referentie: Seminar Hosinsul 2023+ clubname + amount of participants
Early bird (tem 01/10/2023) Regular (tem 10/11/2023)

1 dag = 50 euro

2 dagen = 90 euro

* Deze korting is enkel geldig indien de betaling ten laatste op
01/10/2023 op de rekening staat.

1 dag = 60 euro

2 dagen = 100 euro

 

Kortingsactie: Iedere 5e deelnemer van de club mag deelnemen aan 50% van de prijs (5e, 10e, 15e ...)

Nog niet overtuigd?

Taekwondo Vlaanderen werkt voor de jaarlijkse hosinsulstage samen met Grootmeester John Deuk Moo Hur. Ook in het najaar van 2020 vindt er in Vlaanderen een stage plaats met de gerenommeerde Koreaanse Grootmeester. TKDV-voorzitter Erik Baert kent GM John Deuk Moo Hur goed en antwoordt op de meest prangende vragen over de hosinsulstage van Taekwondo Vlaanderen. 

Waarom zet Taekwondo Vlaanderen in op een Hosinsulstage? 

"We willen met Taekwondo Vlaanderen inzetten op bijscholing en opleiding van onze trainers. Dit door de cursussen VTS maar tevens door het uitnodigen van lesgevers van hoog niveau naar België. De stage van GM John Deuk Moo Hur kadert hier perfect in."

Wie is GM John Deuk Moo Hur en waarom nodigen we hem uit naar België?

"GM John Deuk Moo Hur is negende dan Kukkiwon en achtste dan ‘International Police Martial Arts Federation’ (hapkido). Hij is momenteel de verantwoordelijke voor het zelfverdedigingsprogramma bij Kukkiwon. Hij schrijft de cursus die Kukkiwon in de toekomst zal gebruiken voor de zelfverdediging op hun cursussen. Met de IPMF is hij actief in het leger (K-ROC) en bij de politie. Internationaal is hij vooral actief in Azië in het leger en bij de politie maar ook in de VS. Voordeel is dat hij goed Engels spreekt en dat er dus geen tolk nodig is. Zijn lessen zijn erg gestructureerd door dat hij gewoon is om les te geven aan leger en politie. Deelnemers gaan dus veel meedragen van dit seminarie. Kortom, hij is de referentie in hosinsul en daarom nodigen we hem uit. "

Waarom is deze stage interessant voor onze clubs? 

"Deze keer kiezen we voor een onderdeel van taekwondo waar niet direct competitie van is. Al kan je de technieken wel gebruiken voor het onderdeel zelfverdediging. Misschien lijkt deze stage voor meerdere clubs nu minder interessant. Echter, indien je graag ook leden werft boven de 15 jaar, is zelfverdediging de belangrijkste motivatie om lid te worden van je club. Weet je, volwassenen kiezen meer voor sporten als kickboks of voor specifieke zelfverdediging zoals Krav Maga en Systema als ze op zoek gaan naar een vechtsportclub voor zelfverdediging. Echter heeft taekwondo een zeer sterk en uitgebreid programma voor zelfverdediging dat zeker de concurrentie met de andere aan kan en volgens mij er zelfs superieur aan is. Spijtig genoeg komt dit in de meeste van onze clubs niet meer aanbod. Vele clubs bieden enkel kyorugi of poomsae aan. Dat is een spijtige zaak en de reden waarom we enkel nog aantrekkelijk zijn voor kinderen en niet meer voor volwassenen."

De stage is niet goedkoop?

"Het is nochtans niet de bedoeling van TKDV om winst te maken op deze bijscholing, uit de kosten geraken is voldoende. We proberen dan ook van deze stage weekends zo economisch mogelijk aan te bieden. Misschien lijkt het in eerste instantie veel geld maar denk wat het je zou kosten moest je naar het buitenland reizen om les te gaan volgen.Graag wil ik dus iedereen toch aanmoedigen om deel te nemen aan deze unieke stage. Op deze manier kan je een basis verwerven om taekwondo hosinsul te geven en mogelijk je ledenbestand uit te breiden."