Skip to main content

Jeugdsportproject

 

Met het jeugdsportproject Taekids wil Taekwondo Vlaanderen haar clubs begeleiden in een kwalitatieve jeugdsportwerking. Dit wilt TKDV realiseren door 6 thema’s naar voor te schuiven waarvan ze overtuigd is dat het de clubs kan ondersteunen in het ontwikkelen en verbeteren van hun jeugdwerking. Daarnaast wilt TKDV de clubs stimuleren om haar eigen grenzen te verleggen door vernieuwende projecten door en voor club(s) te ondersteunen.

Op basis van het jaarlijks goedgekeurde budget jeugdsport, opgenomen in de begroting, kunnen Taekwondo Vlaanderen-clubs subsidies krijgen voor de optimalisatie van hun jeugdwerking door in te zetten op één of meerdere van deze thema’s.

 

Hoe ziet het jeugdsportproject er net uit?

Iedere club binnen Taekwondo Vlaanderen is uniek, dit maakt het niet gemakkelijk om een jeugdsportproject te ontwikkelen op maat van alle clubs. Om op deze uitdaging in te spelen geven we de clubs de keuze om in te zetten op thema’s en actie die voor hun werking van toepassing zijn. Taekwondo Vlaanderen schuift vanaf 2024 volgende thema’s naar voor:

Opleiding Bijhorende acties
Alles start met welbevinden van alle jeugdleden Bijhorende acties
Sportpromotie Bijhorende acties
Jeugd voor jeugd Bijhorende acties
Over de clubgrenzen heen Bijhorende acties
Je eigen clubactie Bijhorende acties

 

Iedere deelnemende club moet verplicht deelnemen aan het thema ‘opleiding’ en kiest hierbij minstens 1 extra thema. Als club mag je er ook voor kiezen om in te zetten op alle thema’s. Per thema kan je via verschillende acties punten verdienen. Je mag per thema meerdere acties uitvoeren. De eindscore is de som van de punten behaald door de (verschillende) actie(s) én bepaalt de verdeling van het budget per thema onder de deelnemende clubs van dit thema.

Lees het volledige project na in het jeugdsportreglement.

Wat extra inspiratie nodig? Blader dan zeker eens door onze inspiratiebundel. Wil je zelf graag jou acties delen in onze inspiratiebundel? Dat kan door een mailtje te sturen naar Annelies (recreatie@taekwondo.be).

 

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt? Meld je dan snel aan via deze link.

Is nog niet alles duidelijk? Geen enkel probleem, neem dan contact op met Annelies (recreatie@taekwondo.be). In 2023 organiseerde Taekwondo Vlaanderen eveneens een online infosessie waarin heel het project werd overlopen. De presentatie en opname van de infosessie kan je hier terugvinden.

 
Deelname- en subsidiëringsvoorwaarden

Taekwondoclubs die wensen deel te nemen aan het Jeugdsportproject Taekids moeten aan volgende voorwaarden voldoen:

 1. De taekwondoclub is aangesloten bij de Taekwondo Vlaanderen evenals al haar leden.
 2. De taekwondoclub heeft een jeugdwerking of start die op.
 3. De taekwondoclub heeft een aparte jeugdgroep of jeugdwerking met trainingssessies voor enkel jongeren en vermeldt de trainingsuren van deze trainingen op de website van TKDV.
 4. De club heeft minstens één lesgever met een VTS-diploma.
 5. De taekwondoclub is in regel met de statuten en het intern reglement van Taekwondo Vlaanderen.
 6. De taekwondoclub vulde het aanmeldingsformulier correct en voor de deadline in.

 

Taekwondoclubs die subsidies uit het jeugdsportbudget willen ontvangen moeten aan volgende voorwaarden voldoen:

 1. De trainers en leden waarvoor er subsidies aangevraagd worden, zijn lid van de betreffende taekwondoclub.
 2. De club heeft de Taekwondo Vlaanderen gedragscodes ondertekend en publiceert deze op zijn website/Facebookpagina.
 3. De club heeft het logo van Taekwondo Vlaanderen en van Taekids op de voorpagina van haar website staan met link naar de Taekwondo Vlaanderen website.
 4. De club is aanwezig of vertegenwoordigd op de algemene vergadering van Taekwondo Vlaanderen.
 5. De club heeft minstens het thema ‘opleiding’ met succes afgerond. Dit kan zowel trainersopleidingen, sportmarketinggerelateerde als sportmedische opleidingen omvatten.
 6. De club heeft op 30 september 2023 van het betreffende deelnamejaar minstens 10 jeugdleden aangesloten bij TKDV.
 7. De club heeft de rapporteringstool en bijhorende bewijsstukken ingediend voor de deadline van 1 december 2023.

 

Handige logo's

 

Het Taekids-project wordt mogelijk gemaakt met steun van Sport Vlaanderen. Meer informatie over deze steun vind je terug op hun website.

Heb je nog vragen of ben je niet volledig overtuigd? Dan helpt Annelies je met veel plezier verder (recreatie@taekwondo.be | 011/87.09.19).