Skip to main content

Initiator

Doel

Leren initiëren van beginnende en/of recreatieve taekwondoïn (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van taekwondo teneinde hen via aangepaste sporttechnische en -tactische trainingssessies leerdoelen te laten bereiken.

Voorwaarden

  • Minstens 16 jaar (of het jaar waarin je 16 jaar wordt)
  • Slagen voor toegangsproef tot rode gordel of hiervoor vrijgesteld zijn (bv. door het hebben behaald van een TKDV-erkende dangraad).

Verloop

De cursus bestaat in totaal uit 56u. Deze wordt verdeeld over verschillende modules: een algemeen gedeelte, een sporttechnisch gedeelte, een didactisch-methodisch gedeelte en een stage.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Er dient steeds voor alle modules ingeschreven en betaald te worden (tenzij vrijstelling). Geplande opleidingen worden steeds op de TKDV-kalender geplaatst.

De start van deze cursus is gepland op 12 oktober 2024.

 

Heb je nog vragen over de cursus initiator? Aarzel niet om onze verantwoordelijke voor de trainersopleidingen te contacteren: Sarina Vanrusselt | sporttechnisch@taekwondo.be | 011/87.09.18