Skip to main content

Lokale subsidies

 

Ben je als club opzoek naar wat extra financiële ondersteuning of sponsoring maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Hieronder geven we enkele tips mee die je kan gebruiken tijdens je zoektocht:

Gemeentesubsidies

Elke gemeente voorziet subsidies of ondersteuning voor de plaatselijke sportclubs. Klop dus zeker eens aan bij de sportdienst van jouw gemeente. De wijze van subsidiëren en de projecten verschillen van gemeente tot gemeente. Zorg dat je op de hoogte bent hoe het in je gemeente werkt.

Sponsors

  • Werk een sponsorpakket uit waarin je een duidelijk beeld schetst van wat je als club verwacht van een sponsor en wat zij kunnen verwachten van jullie (bv. hun logo op jullie website/facebookpagina, hun banner in jullie trainingsruimte, hun logo op jullie trainingsvest ...). Met dit sponsorpakket kan je vervolgens op zoek gaan naar potentiële sponsors.
  • Denk bij je zoektocht naar potentiële sponsors zeker aan de lokale ondernemingen zoals de plaatselijke bakker, slager, fietsenmaker, ...
  • Wanneer je een sponsor hebt is het enorm belangrijk om de relatie tussen jullie goed te onderhouden. Nodig hen bv. geregeld uit voor clubactiviteiten, open trainingen … Wie weet krijgen jullie er op die manier ook wat nieuwe leden bij. 

 

Zit je nog steeds met vragen of heb je problemen bij het invullen van jouw subsidie-aanvraag? Aarzel dan niet om het secretariaat van Taekwondo Vlaanderen te contacteren. Wij helpen je met plezier verder!