VTB-training/Workshop 23/10/2016

04/11/2016

De mistige weersomstandigheden geen struikelblok voor de hoge opkomst op onze VTB-stage.

Op zondag 23 oktober begaven onze Taekwondoins vanuit alle hoeken van het land onder een halloweennische atmosfeer, m.a.w. in zeer mistige omstandigheden richting Sint-Katelijne-Waver om de do's and dont's van alle Taekwondodisplines te ondergaan onder leiding van de trainers van de DAN graden commissie en onze VTB trainers.

Veel bekende gezichten maar ook nieuwe gezichten maakten hun opwachting in de verschillende dojangs. Ik zag Taekwondoins vanuit het verre Kinrooi, Taekwondoins vanuit onze franstalige gemeenschap alsook Taekwondoins van andere provincies.

 

9:15 – Iedereen op post, de VTB boekjes werden verzameld en aan onze logistieke medewerkers Anja Walravens en Andrew Brands overhandigd die de administratieve verwerking voor hun rekening namen. Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een woordje van dank uit te spreken omdat hun aanwezigheid een meerwaarde is om de VTB stages mee in goeie banen te leiden. Zij registreren alle aanwezigen, zorgen ervoor dat alle VTB boekjes ingevuld zijn, verdelen de clubpost, zorgen voor de nodige materialen, flyers voor evenementen, enz… Anja, Drew toppie!

9:30 – Tijd om van start te gaan en deze keer was meester “Steven Van Daele” onze Koreaanse [aangewezen :-)] vrijwilliger die onze massaal opgekomen Taekwondoins van een korte en gedreven opwarming voorzag. Fun, fun, fun! ;-)

9:45 – De groepen werden ingedeeld en de trainers werden naargelang de grote van de groepen op het juiste onderdeel ingezet om onze sportievelingen te onderrichten.

10:30 – Een korte drankpauze en de position switch werd ingezet aan iedereen die het wou. We zien stilaan een tendens: “poomsea” blijft een populair onderdeel bij zowel jong als oud, terwijl “hanmadang” een standvastiger publiek heeft waar we telkens meer en meer dezelfde gezichten zien verschijnen en deze keer had “kyorugi” een zeer sterke bezetting zowel voor als na de pauze. Echter “special techniques” heeft voor de pauze telkens een kleinere bezetting maar heeft nadien keer op keer een grote bezetting. Waarschijnlijk is dit voor vele leden een welgekomen rustmoment na hun inzet bij “kyorugi” en “poomsea” voor de pauze.

Wat we nu eveneens kunnen vaststellen is dat de dan-graden en de leden die zich voorbereiden op hun dan-examen standvastig zijn en zich vaak 2 uur verder specialiseren in 1 onderdeel tijdens onze stages net zoals in de early-days toen de VTB trainingen en DAN stages nog afzonderlijk werden gegeven. We kunnen hierbij alleen maar afleiden dat we nog steeds aan de noden van onze leden kunnen voldoen.

11:30 – De tijd vliegt en het einde van weeral een leerrijke en goed gevulde stage is een feit. De nodige mededelingen werden gedaan en onze terugkerende groepsfoto werd op digitale plaat vastgelegd.

 

Beste Taekwondo-familie-leden check onze Facebook pagina en onze website voor andere foto's i.v.m. deze stage en alle andere stages.

Dank aan ons vrijwillig trainersteam en dank aan al onze leden voor hun opkomst en hopelijk mogen we jullie opnieuw verwelkomen op onze volgende stage op “6 november 2016” same time - same place!

 

Benny Nuyens,
Sporttechnische commissie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15