Skip to main content

17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

23

Nov 2023

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Activiteit

Proficiat, Caroline! Je hebt een G1-tornooi gewonnen! Al een beetje bekomen van de adrenaline?

Caroline: “Toch wel een beetje ondertussen (lacht). Maar het klopt wel dat ik totaal niet verwacht om nu al een G-tornooi te kunnen winnen. Ik trok naar daar om ervaring op te doen en kom terug met een gouden medaille. Nooit had ik dat durven hopen.”

Neem ons even mee terug naar de wedstrijd in Zweden? Na een vlotte eerste zege stond je plots tegenover de Belgische ex-olympiër Raheleh Asemani van ABFT?

Ja, dat was echt raar. Mijn mama smste mij een dag op voorhand dat ik als ik mijn eerste match won tegen Rahaleh moest in de kwartfinale. Toen het zover was, was ik toch een beetje nerveuzer dan voor een andere match. Ik ken raheleh en we hebben al tegen elkaar gespard in testwedstrijden. Maar op een tornooi, dat is toch iets anders!

Maar je won de match?

“Ja, klopt. We waren fel aan elkaar gewaagd. Ik had het voordeel dat coach Ali (bondscoach Alireza Nassrazadany, nvdr) Raheleh heel goed kent. Maar zelfs dan heb ik in de match nog dingen moeten veranderen. Het was close maar ik ben blij dat ik die match gewonnen heb.”

Daarna stoomde je door naar tornooiwinst?

“Na die gewonnen match tegen Raheleh was het laatste waar ik aan dacht ‘ik ga hier goud pakken’. Ik wilde vooral tot rust komen. Maar plots volgden die partijen elkaar heel snel op. Tegen Kindl in de halve finale verloor ik de eerste ronde. Daarna kwam ik beter in de match.”

De finale was tegen de Amerikaanse Faith Dillon, de nummer 14 van de olympische ranglijst?

“Eerlijk, ik kende haar totaal niet. Blijkbaar heeft ze al het één en ander bewezen. Toen ik de eerste trap op mijn pantser incasseerde, drong het door dat ik tegenover een topper stond (lacht). Zo hard! Ik was zelfs even van de kaart. Die eerste ronde verloor ik ook dik. Maar vanaf de tweede ronde, stond ik er weer. Op het juiste moment haalde ik mijn beste niveau.”

Wanneer drong de tornooizege echt door?

“Toen ik die medaille om mjin nek kreeg. Een mooie bevestiging dat ik het echt wel kan op dit niveau. Dit smaakt naar meer.”

Recent nieuws

Loting A-klasse Keumgang Open Poomsae 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer
Startschot The Factory is officieel gelost

Alles wat u wilde weten over The Factory, het gloednieuwe topsportproject, vroegen we aan Johan Alles en Dave Cook.

Lees meer
Het secretariaat van TKDV gaat er even tussenuit

Wij sluiten de deuren tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Club in de kijker: T-JOO

Voor de laatste club in de kijker van 2023 trokken we naar T-JOO, een gezellige club pal op de grens van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Lees meer
Kickstart jouw ledenwerving

Webinar rond marketing & communicatie voor taekwondoclubs

Lees meer
Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer
Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Lees meer
17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Lees meer