Skip to main content

9 x Grootmeester Kang Ik-Pil

24

Jan 2023

Op 4 en 5 februari organiseert Taekwondo Vlaanderen een nieuw Poomsae seminarie met Grootmeester Kang Ik-Pil en meester Ali Kambiz. Het is niet de eerste keer dat beiden een seminarie komen geven in Vlaanderen. Daarom willen we via deze weg de laatste twijfelaars over de streep trekken om naar het seminarie te komen. 9 leuke feiten over Grootmeester Kang Ik-Pil uit de eerste hand!

Leden informatie

“Grootmeester Kang Ik-Pil is de referentie in de poomsaewereld. Hij beschikt over een grote kennis van energetische bewegen en gaat heel praktisch om met de bewegingen die voorkomen in de verschillende Taegeuks en Poomsaes. Maar misschien zijn grootste kwaliteit is dat hij de mensen kan doen begrijpen waarom een beweging in het poomsae voorkomt en waarom de volgorde van bewegingen zo is opgebouwd.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin, interview Taekwondo Contact.

"De seminaries van Kang Ik-Pil zijn high level seminaries die de kennis en kunde van poomsae naar een ander niveau brengen. Een aanrader voor iedereen die wil bijleren in poomsae. Ik heb er al ongeveer 20 gedaan en na elke bijscholing van Kang Ik-Pil zet ik nog stappen vooruit. Een must-do voor alle trainers die verder willen kijken dan enkel het lopen - opeenvolging van technieken - van een poomsae."

Voorzitter Erik baert, Taekwondo Vlaanderen

“De volgorde van een stijlvorm aanleren is het gemakkelijkste, het mooi in balans uitvoeren met de juiste kracht en snelheid op een vlotte, mooie en ontspannen manier is het moeilijkst. EN Daar focust de Grootmeester op.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin, interview Taekwondo Contact.

"Mij zal bijblijven hoe nederig GM Kang was en hoeveel hij apprecieert wat mensen voor hem doen. Elke dag stond hij om vier uur in de ochtend op, gevolgd door twee uur stretching en daarna een uurtje wandelen door Gent. Om zeven uur stapte hij dan helemaal fris de ontbijtzaal binnen.”

Veronique Casters, bestuur Taekwondo Vlaanderen

Een van de favoriete quotes van GM Kang Ik-Pil is: “Every day practice and when you breathing, you relaxing.”

Tom Vanstraelen, Keumgang Houthalen-Oost

"De poomsae worden niet gelopen of overlopen zoals op andere trainingen met wat aandacht voor de uitvoering van de techniek. Tijdens dit seminarie worden de poomsae vanuit een zeer specifiek thema behandeld. Zo kwam het inzetten van het zwaartepunt voor het creëren van de juiste snelheid en kracht van de beweging en het vloeiend bewegen al aan bod.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin.

"Kang Ik-Pil focust op de speciale manier van ademhalen namelijk kort en krachtig met maar lichtjes door de neus, met de focus gericht om de adem inwaarts te sturen naar je core om dan vervolgens meteen weer kort in te ademen waardoor je je lichaam ontspant en klaarmaakt voor de volgende beweging.

Voorzitter Erik Baert, Taekwondo Vlaanderen

"Voor mij persoonlijk waren de stages met Kang Ik-Pil steeds prachtige momenten waar ik enorm veel van heb geleerd. Het gaf me opnieuw de motivatie en inzicht om verder te werken aan mezelf en het verbeteren van de bewegingen.”

Bezoeker seminarie 2018

 

 

Recent nieuws

Office Taekwondo Vlaanderen gesloten op 19 mei

Taekwondo Vlaanderen maakt de brug op vrijdag 19 mei.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 13/05/2023

De loting van de A-klasse voor het BK Poomsae 2023 is gekend.

Lees meer
Korean Ambassador's Cup zkt deelnemers

De Korean Ambassador's Cup op zondag 21 mei. Dat is poomsae voor iedereen in een plezant kader. Schrijf je nu in voor het te laat is.

Lees meer
Manuel Pollet naar WK Taekwondo in Baku

Manuel Pollet van Ilyo Aarschot heeft officiële bevestiging gekregen dat hij geselecteerd is voor het WK taekwondo in Baku, Azerbeidzjan.

Lees meer
Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

In de maand april zetten we de Lion's Taekwondo Academy uit Liedekerke in de kijker. We hadden met hoofdtrainer Omar onder andere over zijn roots in het taekwondo en de oorsprong van zijn mooie clubnaam.

Lees meer
Meerdaags taekwondokamp voor jeugd in de zomer

KAVVV&FEDES organiseert samen met Taekwondo Vlaanderen in de zomervakantie van 2023 een meerdaagse taekwondostage voor jeugd van 7 tot 21 jaar in Brugge.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Voor de club in de kijker van maart trokken we naar Antwerpen voor een babbel met hoofdtrainer Kara Kuduret van de club Taekwondo Kyorugi Antwerpen

Lees meer
CREW gezocht voor Open Hanmadang 2023

Op 29 april is het weer tijd voor onze Open Hanmadang te Turnhout. Om deze competitie in goede banen te leiden zijn we nog op zoek naar enkele helpende handen.

Lees meer