Skip to main content

9 x Grootmeester Kang Ik-Pil

24

Jan 2023

Op 4 en 5 februari organiseert Taekwondo Vlaanderen een nieuw Poomsae seminarie met Grootmeester Kang Ik-Pil en meester Ali Kambiz. Het is niet de eerste keer dat beiden een seminarie komen geven in Vlaanderen. Daarom willen we via deze weg de laatste twijfelaars over de streep trekken om naar het seminarie te komen. 9 leuke feiten over Grootmeester Kang Ik-Pil uit de eerste hand!

Leden informatie

“Grootmeester Kang Ik-Pil is de referentie in de poomsaewereld. Hij beschikt over een grote kennis van energetische bewegen en gaat heel praktisch om met de bewegingen die voorkomen in de verschillende Taegeuks en Poomsaes. Maar misschien zijn grootste kwaliteit is dat hij de mensen kan doen begrijpen waarom een beweging in het poomsae voorkomt en waarom de volgorde van bewegingen zo is opgebouwd.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin, interview Taekwondo Contact.

"De seminaries van Kang Ik-Pil zijn high level seminaries die de kennis en kunde van poomsae naar een ander niveau brengen. Een aanrader voor iedereen die wil bijleren in poomsae. Ik heb er al ongeveer 20 gedaan en na elke bijscholing van Kang Ik-Pil zet ik nog stappen vooruit. Een must-do voor alle trainers die verder willen kijken dan enkel het lopen - opeenvolging van technieken - van een poomsae."

Voorzitter Erik baert, Taekwondo Vlaanderen

“De volgorde van een stijlvorm aanleren is het gemakkelijkste, het mooi in balans uitvoeren met de juiste kracht en snelheid op een vlotte, mooie en ontspannen manier is het moeilijkst. EN Daar focust de Grootmeester op.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin, interview Taekwondo Contact.

"Mij zal bijblijven hoe nederig GM Kang was en hoeveel hij apprecieert wat mensen voor hem doen. Elke dag stond hij om vier uur in de ochtend op, gevolgd door twee uur stretching en daarna een uurtje wandelen door Gent. Om zeven uur stapte hij dan helemaal fris de ontbijtzaal binnen.”

Veronique Casters, bestuur Taekwondo Vlaanderen

Een van de favoriete quotes van GM Kang Ik-Pil is: “Every day practice and when you breathing, you relaxing.”

Tom Vanstraelen, Keumgang Houthalen-Oost

"De poomsae worden niet gelopen of overlopen zoals op andere trainingen met wat aandacht voor de uitvoering van de techniek. Tijdens dit seminarie worden de poomsae vanuit een zeer specifiek thema behandeld. Zo kwam het inzetten van het zwaartepunt voor het creëren van de juiste snelheid en kracht van de beweging en het vloeiend bewegen al aan bod.”

Andrew Brands, lid Jeong Sin.

"Kang Ik-Pil focust op de speciale manier van ademhalen namelijk kort en krachtig met maar lichtjes door de neus, met de focus gericht om de adem inwaarts te sturen naar je core om dan vervolgens meteen weer kort in te ademen waardoor je je lichaam ontspant en klaarmaakt voor de volgende beweging.

Voorzitter Erik Baert, Taekwondo Vlaanderen

"Voor mij persoonlijk waren de stages met Kang Ik-Pil steeds prachtige momenten waar ik enorm veel van heb geleerd. Het gaf me opnieuw de motivatie en inzicht om verder te werken aan mezelf en het verbeteren van de bewegingen.”

Bezoeker seminarie 2018

 

 

Recent nieuws

9 x Grootmeester Kang Ik-Pil

Zaterdag 4 en 5 februari komt Grootmeester Kang Ik-Pil naar Diest! Een absolute must-do voor iedereen die aan Poomsae doet. Wij vroegen aan fans van het eerste uur van Kang Ik-Pil waarom een seminarie van hem niet te missen is.

Lees meer
Loting Open Poomsae Diest 29/01/2023

Ontdek de loting voor de Open Poomsae Diest 2023.

Lees meer
Poomsae trainingen

Ook in 2023 vinden er opnieuw ontwikkelings- en selectietrainingen plaats. Echter zijn er enkele praktische zaken aangepast. Ontdek het snel via onderstaande link.

Lees meer
Infosessie jeugdsportproject 2023

Kom alles te weten over het vernieuwde jeugdsportproject tijdens onze online infosessie op 2 februari.

Lees meer
Club in de kijker: Hwarang Taekwondo Academy Tessenderlo-Ham

De laatste club in de kijker van 2022 is er eentje met de HTA Academy van hoofdtrainer Wim Lemmens.

Lees meer
Sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar

Het secretariaat zal gesloten zijn tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Nieuwe jaar start met scheidsrechtersvorming kyorugi

We vliegen er meteen in bij de start van 2023! Op zondag 15 januari vindt er een scheidsrechtersvorming kyorugi plaats in Diest.

Lees meer
Word jij Crew Member op de Belgian Open Taekwondo 2023

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart vindt in Lommel de G2 Belgian Open Taekwondo. We zijn op zoek naar helpende handen voor dit niet te missen toptaekwondo-event in België.

Lees meer