Skip to main content

Club in de kijker- Lion's Academy Liedekerke

21

Apr 2023

Een van de nieuwste clubs in het Vlaamse taekwondolandschap is de Lion’s Taekwondo Academy in Liedekerke! De club van hoofdtrainer Omar Sebatta (35) zag het levenslicht in 2019 en lijkt na een mooie start een vaste waarde te worden. Een babbel met Omar over zijn eerste stappen in de sport, de oorsprong van zijn mooie clubnaam en de toekomst van de club.

Club info

Omar vertelt:“Het sudderde al een tijdje in mijn hoofd om een eigen club op te richten. Ik heb even rondgekeken in de streek rond Brussel en heb mij dan gesetteld in Liedekerke. Ik heb daar een mooi complex gevonden in een regio waar nog geen club taekwondoclub is en waar we meerdere dagen per week terecht kunnen voor trainingen. De naam van de club? Enerzijds is het verwijzing naar mijn roots als Marrokaan. De bijnaam van de Marrokanen is de leeuwen van de Atlas, anderzijds ligt Liedekerke op het grondgebied Vlaanderen en is de leeuw daar ook een symbool van. De leeuw is ook een indrukwekkend dier. Genoeg redenen voor mij”, glimlacht Omar. 

Jongeren

Maar wat wij ons afvroegen: een club opstarten uit het niets in Liedekerke, hoe begin je daarmee? Sebbata: “Zoals elke nieuwe club, zeker? We hebben via sociale netwerken en via de gemeente Liedekerke de nodige inspanningen gedaan. Toen dat een keer begon te werken, heeft de mond-aan-mond reclame zijn werk gedaan. Ondertussen draaien we rond de 60 leden waarvan veel jongeren. Daar zijn we best tevreden mee”, vertelt Omar.  

Roots 

Omar leerde de sport kennen als 6-jarig kereltje in zijn geboorteland Marokko. “Ik ben op jonge leeftijd met taekwondo begonnen en was er onmiddellijk gek van. In 2008 was ik opgeklommen naar het juniorenteam van Marokko toen ik de kans kreeg om naar België te komen. Toen ik een beetje mijn draai gevonden had in in België, sloot ik mij aan bij een club in Sint-Agatha Berchem. Daarna ben ik naar Moustapha Akkouh zijn club gegaan. Onder hem heb ik ook internationale sparringwedstrijden gedaan van 2009 tot 2015. Ondertussen beschik ik ook over een derde dan en heb ik mijn eigen club. Ik mag niet klagen”, glimlacht  Omar. 

Allround-club 

Alhoewel Omar in zijn actieve sportcarrière actief was als sparringatleet, spreekt hij tegen dat Lion’s Academy een sparringclub is? Omar: “Zeker niet. Ik omschrijf ons liever als een allroundclub waar alles aan bod komt. Dat is ook zo. Kyorugi, poomsae maar ook hosinsul komt aan bod. Op zondagen organiseren we regelmatig stages waar ook mensen naartoe mogen komen die geen actief lid zijn van de club. Op die manier trekken we ook regelmatig nieuwe mensen aan”, aldus Omar die ook weinig concurrentie ondervindt van andere vechtsportclubs in de buurt. Omar: “Weet je, bij een eerste indruk zijn jongeren aangetrokken tot taekwondo. Ze zijn geprikkeld tot het flitsende, de trappen, onze sport ligt goed bij de kids. Onze toekomst? Die oogt goed. Ik ben nog vrij jong maar toch schakel ik nu al jongvolwassenen met talent in om onze kidsgroepen te trainen”, besluit Omar.  

Recent nieuws

Het secretariaat van TKDV gaat er even tussenuit

Wij sluiten de deuren tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Club in de kijker: T-JOO

Voor de laatste club in de kijker van 2023 trokken we naar T-JOO, een gezellige club pal op de grens van de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Lees meer
Kickstart jouw ledenwerving

Webinar rond marketing & communicatie voor taekwondoclubs

Lees meer
Poomsaeteam komt terug met zilver en brons van EK 2023

Het nationale poomsaeteam heeft op het EK Poomsae een zilveren en een bronzen plak veroverd. Vera Moens en Melissa Engels waren de medaillewinnaars. Met ook nog twee vijfde plaatsen was het een meerdan geslaagd EK voor de Belgen.

Lees meer
Louis Michez blikt vooruit op EK Poomsae in Innsbruck

Op donderdag 23 november vertrok het nationale Poomsaeteam naar Oostenrijk voor het EK Poomsae. Wij peilden naar de verwachtingen bij delegatieleider Louis Michez.

Lees meer
17-jarige Caroline Volders pakt goud op G1 van Zweden

Caroline Volders (17) heeft op de G1 Zweedse Open verrassend maar zeer knap een gouden medaille veroverd in de klasse -57.

Lees meer
Vrijwilliger op de Belgian Open 2024

Schrijf je in als vrijwilliger voor onze Belgian Open 2024 en kom terecht in een tof en gezellig team.

Lees meer
Twee keer brons op EK cadetten in Servië

Meteen succes op dag 1 van het EK taekwondo voor cadetten in Servië.

Lees meer