Skip to main content

Club in de kijker: Pyong Won Diepenbeek

23

Dec 2021

In december zetten we voor u graag de Limburgse club Pyong Won Diepenbeek in de kijker. De club werd recent overgenomen door een jong team onder leiding van ex-topsporter Amber Pannemans. Wij belden de amper 23-jarige hoofdtrainer op en hadden een fijne babbel over teamwork, gevarieerde trainingen en pendelen tussen Leuven en Diepenbeek.

Club info

Proficiat Amber, op amper 23-jarige leeftijd ben je al hoofdtrainer van Pyong Won Diepenbeek? 

“Dank je! Ja, sinds mijn afscheid bij topsport, heb ik mij steeds meer toegelegd op training geven. Op een bepaald moment gaf Isabelle (de vrouw van ex-Pyong Won hoofdtrainer Daniel Komac, die heel veel werk op haar nam binnen de club) aan dat ze streed tegen kanker. De chemotherapie eiste veel van haar en Daniel en zij wilden de fakkel graag doorgeven. Dat idee speelde al langer in hun hoofd, maar door de ziekte van Isabelle, raakte dat idee natuurlijk in een stroomversnelling. Ik was zeker geïnteresseerd om te helpen, maar ik kan zoiets natuurlijk niet alleen. Na rijp beraad hebben we besloten om met een team van mensen de club over te nemen. Dat team bestaat uit mezelf als hoofdtrainer en secretaris, trainers Laura Roebben, Alida Bottelbergs, Sem Thewissen en Mieke Reenaers, die mij helpt met de administratieve winkel.  Isabelle is op dit moment trouwens genezen verklaard. Gelukkig maar.” 

Sinds wanneer zijn jullie met dat nieuwe team aan de slag? 

“Officeel is de overdracht gebeurd op 1 september bij de start van het nieuwe seizoen. Met tevredenheid hebben we mogen vaststellen dat de leden de club trouw zijn gebleven. We hebben dit seizoen zelfs een lichte groei in het aantal leden mogen noteren. We mogen dus onze pollekes kussen (lacht).  

Hoe zit het met de trainingen bij Pyong Won? 

“We werken met een groep -12 en een groep +12 en in beide groepen proberen we alle onderdelen van taekwondo aan bod te laten komen. Ik heb de laatste jaren niet voor niets zoveel opleidingen gevolgd (lacht). Ik moet wel zeggen dat het tijdens corona niet vanzelfsprekend was om de wedstrijdgroep gemotiveerd te houden. Altijd maar trainen en nooit eens een wedstrijd kunnen doen, is niet leuk. Daarom waren ze hier enorm blij dat onlangs de Open Brussels toch is doorgegaan. We trokken daar naar toe  met een groepje van tien atleten zonder verwachtingen, maar zeven van onze tien mensen hebben een medaille veroverd. Als je twee jaar werkt met die kinderen en ze dan een medaille ziet pakken op een tornooi. Dat schenkt ook voldoening aan de trainersgroep.” 

Fijn voor de leden dat ze mogen trainen onder Laura Roebben! Ze heeft heel lang in topsport gezeten en brengt wellicht heel wat kennis mee naar de club? 

“Ja. De kinderen kijken enorm op naar Laura. Als ze weer iets gepresteerd had in haar actieve carrière, ging dat hier altijd over de tongen. Nu ze actief is op de politieschool en hier trainer is, kunnen de jongeren daar alleen maar beter van worden. Door haar ruime ervaring geeft ze ook gevarieerde trainingen die in de smaak vallen. Een keer per maand trekken we met ook naar de trainingen van Team Limburg onder leiding van Michael Thoelen en Rosario Ieracitano. Daar steken onze mensen ook altijd enorm veel van op.” 

Slotvraag: hoofdtrainer bij een Limburgse club en hogere studies in Leuven. Valt dat een beetje te combineren? 

“Ik volg een Masteropleiding Gedragswetenschappen in Leuven waar ik ook op kot zit. Voor de trainingen pendel ik naar Diepenbeek. Dan kan je je wel voorstellen dat het soms behoorlijk druk is, maar dat neem ik er graag bij."

Dank voor het gesprek!

Recent nieuws

Zomerregeling

In juli en augustus schakelt het secretariaat over naar een zomerregeling. Ontdek hier wat dit net betekent.

Lees meer
Opleiding tot club-API in najaar 2022

Samen met de vechtsportfederaties organiseren we dit najaar opnieuw de opleiding tot club-API.

Lees meer
Club in de kijker Chin Dojang Menen

Voor de club in de kijker van de maand juni hadden we een babbel met hoofdtrainer Freddy Degryse van de club Chin Dojang Menen.

Lees meer
"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer