Skip to main content

Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

20

Aug 2021

Voor de club in de kijker van augustus trekken we voor de tweede keer in deze reeks naar Oost-Vlaanderen. We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde over zijn persoonlijke taekwondoverhaal, ouders die graag meetrainen en de goede relatie met andere vechtsportclubs.

Club info

Taekwondo Koryo Dendermonde of Koryo Moorsel was niet de eerste club van de nu 51-jarige Patrick Beeckman. Beeckman: “Ik ben begonnen bij TEN Aalst onder leiding van pionier Beom Joo Lee”, opent Patrick zijn verhaal. “Al op jongere leeftijd was ik bezig met andere vechtsporten als karate en jiu jitsu. Toen ik voor de eerste keer taekwondolos kreeg, was ik meteen verkocht. De trappen en het fulltime contact, ik vond het geweldig! Veel leuker ook dan karate. Ik was ook al bij mijn eerste club actief als trainer. Ondertussen heb ik ook mijn 4de dan gehaald. Een vijfde dan komt er hopelijk volgend jaar aan. Die belofte heb ik voor mezelf gemaakt”, glimlacht Patrick die in het dagelijkse leven de kost verdient als magazijnier in het verdeelcentrum van Delhaize in Ninove

Koryo

Maar we zijn hier natuurlijk om de club Koryo Dendermonde in de kijker te zetten. Patrick:“Het verhaal van Koryo Moorsel begon eigenlijk vroeger dan dat van Koryo Dendermonde. Die club werd in 2004 opgericht. In 2010 werd de club in Dendermonde opgericht. In 2019 is de club uit Moorsel dan opgegaan in Koryo Dendermonde, maar Moorsel maakt nog steeds een groot onderdeel van de club uit omdat het nog altijd een druk bezochte trainingslocatie is. Door corona zijn de ledenaantallen wel gehalveerd. Maar ik heb er goede hoop in dat er veel leden de weg naar de club gaan terugvinden in september. De mensen willen weer naar de sportclub en daar gaan hopelijk ook wij de vruchten van plukken.”

Ouders

Bij de leden van Dendermonde vinden we een doorslag van de maatschappij. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen zijn aangesloten bij de club blijkt uit de cijfers? Beeckman: “Dat is heel natuurlijk gegroeid bij ons. Ouders brachten hun kinderen naar de training en bleven dan plakken op de club. Om de tijd te doden trainden de ouders soms mee en dat voorbeeld werd dan gevolgd door andere ouders. In zoverre dat ze volledig lid werden”, aldus Patrick. “Dat merk je nu ook in ons sportieve aanbod. Vroeger was dat vooral gericht op sparring terwijl we nu ook andere disciplines aanbieden. Sparring, poomsae maar ook zelfverdediging. Dat geldt trouwens ook voor vechtsporten in het algemeen in Dendermonde. In de sporthal waar we trainen wordt naast taekwondo ook karate, judo en kung fu aangeboden. Met al die clubs hebben we trouwens een goede verstandhouding”, vertelt Patrick. Na de samensmelting van de twee clubs is Patrick er gerust in dat Koryo Dendermonde klaar is voor de toekomst. Patrick:“We trainen nu in Dendermonde, Moorsel en Oudegem en er zijn bij de jonge leden toch wat mensen die engagement tonen voor de toekomst. De toekomst oogt mooi”, besluit Beeckman.  

Recent nieuws

Zomerregeling

In juli en augustus schakelt het secretariaat over naar een zomerregeling. Ontdek hier wat dit net betekent.

Lees meer
Opleiding tot club-API in najaar 2022

Samen met de vechtsportfederaties organiseren we dit najaar opnieuw de opleiding tot club-API.

Lees meer
Club in de kijker Chin Dojang Menen

Voor de club in de kijker van de maand juni hadden we een babbel met hoofdtrainer Freddy Degryse van de club Chin Dojang Menen.

Lees meer
"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer