Skip to main content

Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

20

Aug 2021

Voor de club in de kijker van augustus trekken we voor de tweede keer in deze reeks naar Oost-Vlaanderen. We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde over zijn persoonlijke taekwondoverhaal, ouders die graag meetrainen en de goede relatie met andere vechtsportclubs.

Club info

Taekwondo Koryo Dendermonde of Koryo Moorsel was niet de eerste club van de nu 51-jarige Patrick Beeckman. Beeckman: “Ik ben begonnen bij TEN Aalst onder leiding van pionier Beom Joo Lee”, opent Patrick zijn verhaal. “Al op jongere leeftijd was ik bezig met andere vechtsporten als karate en jiu jitsu. Toen ik voor de eerste keer taekwondolos kreeg, was ik meteen verkocht. De trappen en het fulltime contact, ik vond het geweldig! Veel leuker ook dan karate. Ik was ook al bij mijn eerste club actief als trainer. Ondertussen heb ik ook mijn 4de dan gehaald. Een vijfde dan komt er hopelijk volgend jaar aan. Die belofte heb ik voor mezelf gemaakt”, glimlacht Patrick die in het dagelijkse leven de kost verdient als magazijnier in het verdeelcentrum van Delhaize in Ninove

Koryo

Maar we zijn hier natuurlijk om de club Koryo Dendermonde in de kijker te zetten. Patrick:“Het verhaal van Koryo Moorsel begon eigenlijk vroeger dan dat van Koryo Dendermonde. Die club werd in 2004 opgericht. In 2010 werd de club in Dendermonde opgericht. In 2019 is de club uit Moorsel dan opgegaan in Koryo Dendermonde, maar Moorsel maakt nog steeds een groot onderdeel van de club uit omdat het nog altijd een druk bezochte trainingslocatie is. Door corona zijn de ledenaantallen wel gehalveerd. Maar ik heb er goede hoop in dat er veel leden de weg naar de club gaan terugvinden in september. De mensen willen weer naar de sportclub en daar gaan hopelijk ook wij de vruchten van plukken.”

Ouders

Bij de leden van Dendermonde vinden we een doorslag van de maatschappij. Niet alleen jongeren maar ook volwassenen zijn aangesloten bij de club blijkt uit de cijfers? Beeckman: “Dat is heel natuurlijk gegroeid bij ons. Ouders brachten hun kinderen naar de training en bleven dan plakken op de club. Om de tijd te doden trainden de ouders soms mee en dat voorbeeld werd dan gevolgd door andere ouders. In zoverre dat ze volledig lid werden”, aldus Patrick. “Dat merk je nu ook in ons sportieve aanbod. Vroeger was dat vooral gericht op sparring terwijl we nu ook andere disciplines aanbieden. Sparring, poomsae maar ook zelfverdediging. Dat geldt trouwens ook voor vechtsporten in het algemeen in Dendermonde. In de sporthal waar we trainen wordt naast taekwondo ook karate, judo en kung fu aangeboden. Met al die clubs hebben we trouwens een goede verstandhouding”, vertelt Patrick. Na de samensmelting van de twee clubs is Patrick er gerust in dat Koryo Dendermonde klaar is voor de toekomst. Patrick:“We trainen nu in Dendermonde, Moorsel en Oudegem en er zijn bij de jonge leden toch wat mensen die engagement tonen voor de toekomst. De toekomst oogt mooi”, besluit Beeckman.  

Recent nieuws

Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

De club in de kijker van augustus trekt naar Oost-Vlaanderen! We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde! We ontdekten dat hij volgend jaar voor een vijfde dan gaat, samenwerken met andere vechtsportclubs helemaal geen probleem hoef te zijn en dat de club met een goed gevoel naar de toekomst kijkt.

Lees meer
Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

Abdullah Sediqi verdedigde de eer van het Flemish Topsport Team onder de vlag van de World Refugees op de Olympische Spelen van Tokio 2020! Wij belden Abdullah op en blikten samen met hem terug op zijn eerste olympische avontuur en keken ook al naar de toekomst.

Lees meer
Gratis taekwondotrainingen op KCC in Brussel

Het Koreaans Cultuurcentrum biedt vanaf september een gratis lessenreeks taekwondo aan voor alle leeftijden.

Lees meer
Sediqi eervol uitgeschakeld op Olympische Spelen

Abdullah Sediqi van het Flemish Topsport Team is op de Olympische Spelen in Tokio eervol uitgeschakeld in de eerste ronde. Sediqi verloor in de klasse -68 tegen olympisch kampioen Shuai Zhao met 22-20

Lees meer
Corona-update 30 juli

Op 27 juli werd een nieuw MB gepubliceerd. Ontdek hieronder wat er veranderd is.

Lees meer
Competitiedata en -tijdstippen OS in Tokio

Vrijdag is het EINDELIJK zover en gaan de Olympische Spelen van start. Ontdek snel wanneer de verschillende categorieën en atleten in actie komen.

Lees meer
Taalvaardigheidstest Koreaans op zaterdag 16 oktober

De TOPIK-taalvaardigheidstest van het Korean Cultural Center vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 oktober. Inschrijven kan vanaf 15 juli.

Lees meer
Club in de kijker: Mun Mu Lier

De volgende club die we voor u in de kijker zetten is er niet zomaar eentje: Mun Mu Lier! De club van de alom gekende meester Rene Vivet. Rene blikt samen met ons terug op de oprichting van zijn club.

Lees meer