Skip to main content

Fenne Steenaerts nu al zeker van WK Taekwondo voor junioren in Korea

21

Jun 2024

Iets meer dan een week geleden hebben de jonge taekwondoïns van de topsportwerking en onze verschillende TKDV-clubs het seizoen met een positieve noot afgesloten op de Luxemburg Open. Fenne Steenaerts (16) van Keumang veroverde naast een zilveren medaille ook een ticket voor het WK junioren in Korea.

Leden informatie

Voor het laatste grote tornooi voor de zomervakantie ingaat, moesten de verschillende clubs niet al te ver reizen. In het Luxemburgse Kirchberg pakten cadetten Milan Andries en Alicia Badji (Keumgang) goud, zilver was er voor Mohamed Said El Hilali (Kwan) en brons voor Noa Beckers (Keumgang). Bij de junioren was er goud voor Elien Rabaut (Flemish Topsport), zilver voor Fenne Steenaerts en Joep Van Limpt (Keumang) en brons voor Sirine Houllich (Kwan), Amelie Van Passel (Arna) en Zoe Lemmens (HTA). Bij de senioren viel Adam Izmar (Flemish Topsport) in de prijzen met brons.

Leerpunten

Een van de atleten die geen blijf wist met haar blijdschap, was de 16-jarige juniore Fenne Steenaerts van Keumgang. De bronzen medaillewinnaar van het EK junioren 2023 is door haar zilveren plak bij de junioren klasse -49 in Luxemburg immers helemaal zeker van haar ticket voor het WK junioren 2024 in Korea. “Super content”, was de eerste reactie van Fenne. “Het was nu of nooit om dat ticket binnen te halen en het is gelukt. De vereiste was minimum een bronzen medaille halen en het is zilver geworden. Vanaf de kwartfinale zat er toch een beetje stress op omdat winst in die wedstrijd gelijk stond aan een ticket voor het WK. Maar ook die partij won ik vlot met 2-0. In de halve finale was het hard werken tegen een Nederlandse. Toch won ik. De finale tegen een Française verloor ik helaas. Maar dat was een nuttige match hoor. Daar heb ik een pak leerpunten uit meegenomen”, aldus een tevreden Fenne.  

Korea

Door haar zilveren plak, voldoet Fenne nu officieel aan de criteria voor een ticket voor het WK in Chuncheon in Korea later op het jaar. Een WK in het moederland van taekwondo! Dat is iets om naar uit te kijken? Steenaerts: “Ja, tof he! Ik kijk er ook naar uit. Dat is echter nog heel ver weg. Ik heb nu andere zorgen aan mijn hoofd genaamd examens (lacht groen). Nog een paar te gaan en dan genieten van een welverdiende vakantie. Alhoewel. Er staat behoorlijk veel taekwondo op het programma met trainingskampen in Griekenland en ons eigen kamp met Keumgang”, besluit Fenne.

Recent nieuws

Fenne Steenaerts nu al zeker van WK Taekwondo voor junioren in Korea

Het taekwondoseizoen werd op de Luxemburg Open in stijl afgesloten door de taekwondoïns van de verschillende TKDV-clubs en onze topsportwerking. Fenne Steenaerts van Keumgang mocht zelfs haar ticket voor het WK junioren in Korea al meenemen.

Lees meer
Verhuis secretariaat TKDV

Beperkte bereikbaarheid secretariaat op 21/06 en 24/06.

Lees meer
Club in de kijker Academy GEWE

We zetten kort voor de zomervakantie nog een graag een club in de kijker. We hadden een fijne babbel met hoofdtrainer Bruno Graziano van Academy GEWE.

Lees meer
GEZOCHT: Belgian Open Poomsae CREW

Voor onze G2 Belgian Open Poomsae 2024 zijn we nog op zoek naar enthousiaste CREW-leden.

Lees meer
Annulatie poomsae ontwikkelingstraining 02/06/2024

Helaas zal de ontwikkelingstraining poomsae van 2 juni 2024 niet doorgaan.

Lees meer
Interview met Hassan Sadeghi over olympische selectie

Internationaal scheidsrechter Hassan Sadeghi is geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Wij hadden een leuke babbel met de Gentenaar over zijn deelname aan het grootste sportevent ter wereld.

Lees meer
Stel je kandidaat voor onze commissiewerking 2024-2025

Wil jij je graag inzetten om de werking van Taekwondo Vlaanderen te ondersteunen? Dan is onze commissiewerking wel iets voor jou. Ontdek er alles over via onderstaande link.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 18/05/2024

De loting voor het BK Poomsae 2024 is bekend. Ontdek hem hier.

Lees meer