Skip to main content

Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

28

Apr 2021

In de rubriek ‘Hoe zou het zijn met…’ gingen we deze maand op zoek naar ex-topsporter Martijn Willemsen (22). Martijn zette in een juni 2018 een punt achter zijn statuut als topsporter en besloot vanaf dat moment alles te zetten op zijn studies farmaceutische wetenschappen. Anno 2021 geeft Martijn zijn taekwondokennis door aan jonge atleten en staat hij aan de start van bruisende carrière in de wetenschap.  

Leden informatie

Martijn Willemsen maakte net als Nicholas Corten en Anke Gevers deel uit van een sterke lichting van de sparringschool Keumgang uit Diest. De Belg met Nederlandse roots boekte al knappe resultaten bij de jeugd en trok die lijn geruisloos door bij de senioren. Of wat dacht u van een gouden plak op de G1 van Polen in het jaar (2017) dat hij overschakelde van junioren naar senioren? Na een kwartfinale op het EK in Kazan in 2018 besliste Willemsen echter om een punt te zetten achter zijn topsportloopbaan? Martijn: “Ik had op dat moment bijna mijn eerste jaar Farmacie erop zitten en die combinatie met topsport taekwondo met die studies is bijzonder moeilijk. Een keuze tussen de twee drong zich op en dan was de meest realistische en rationele keuze die voor de studies. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb want ik voel dat ik nu aan het openbloeien ben in de academische wereld”, aldus Martijn.   

Taekwondo  

Toch is taekwondo niet verdwenen uit zijn leven? Martijn: “Zeker niet. Taekwondo was in mijn leven trouwens altijd meer een stabiliteit dan een doel. Ik train nog steeds bij mijn moederclub keumgang in Diest. Trainen of training geven, vraag je? Wel, het is een beetje hybride. Ik zie het liever als mijn ervaringen uit het topsport delen met de jonge atleten. Zowel op mentaal als technisch vlak. Bijvoorbeeld: welke trappen scoren makkelijk op het elektronische pantser? Van die praktische zaken waarvan ik denk dat ze echt iets opsteken. Voorts volg ik de resultaten van de huidige generatie topsporters nog steeds op de voet. Als er een livestream is van een groot tornooi, staat hij steevast open op mijn PC. Met Nicholas (Corten) heb ik trouwens nog regelmatig contact. We zijn nog steeds even goede vrienden en dat zal nooit veranderen,” vertelt Martijn.   

Wilrijk  

De Averbodenaar zat tijdens zijn eerste jaar Farmacie-Topsport taekwondo op kot in Wilrijk. Vandaag resideert hij nog steeds op datzelfde kot in Wilrijk. Topsport hoort er daar niet meer bij en zijn volle focus gaat nu naar de studies. Martijn:“Ik combineer een Bachelor én Masterjaar en loop daarnaast stage in een labo dat onderzoek doet in Drug Discovery via medicinale chemie. Ik heb nog twee Masterjaren voor de boeg en zal mijn Master Thesis bij een vooraanstaand labo in Californië in de Verenigde Staten realiseren. Hierna hoop ik een doctoraatplaats te kunnen bemachtigen. Het is mijn ambitie om op termijn professor te worden in een onderzoekslabo dat verbonden is aan de universiteit. Ik doe dan wel geen topsport-taekwondo meer. Maar ik probeer die topsportmentaliteit van toen volop te gebruiken in mijn academische loopbaan”, besluit Martijn.

Recent nieuws

Hoe zou het zijn met...Martijn Willemsen?

In de rubriek 'Hoe zou het zijn met...' spraken we ex-topsporter Martijn Willlemsen. Vandaag geeft hij zijn ervaringen door aan jonge atleten en gaat hij voluit voor een carrière in de academische wereld.

Lees meer
Corona-update 26 april 2021

Vanaf vandaag, 26 april, gaan er enkele versoepelingen van start. Ontdek hier wat dit concreet inhoudt voor je club.

Lees meer
Club in de kijker: Chon Ji Schilde

Voor de club in de kijker van april reizen we van het Limburgse Bilzen naar de provincie Antwerpen. In de mooie gemeente Schilde is daar al sinds jaar en dag de club Chon Ji Schilde gevestigd. Wij babbelden met hoofdtrainer Eric Ceunis over de rijke geschiedenis van de club, de nadruk op recreatieve sportbeoefening en gelukkige leden van 7 tot 70 jaar.

Lees meer
Webinar 'Blessurepreventie'

Op 27 mei staat er opnieuw een interessante webinar op de planning.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Karim Dighou?

Ex-topsportcoach Karim Dighou werkt en woont nu aan de andere kant van de wereld in Australië! Wij vroegen ons af hoe het met hem ging en namen contact op. Het relaas van die babbel vindt u hier.

Lees meer
Club in de kijker: Academy Pyong Won

Voor de club in de kijker van de maand maart maakten we een virtueel ommetje langs Academy Pyong Won in Bilzen. Wij spraken er met hoofdtrainer Nathalie Schils over all-round taekwondo, kidstrainingen en alles doen voor een lach op de gezichten te toveren.

Lees meer
Corona-update 25 maart 2021

Op 27 maart wordt een 'paaspauze' ingelast. Ontdek snel wat dit betekent voor jouw sportclub.

Lees meer
Corona-update 22 maart 2021

Vrijdag 19 maart werd er beslist om de huidige maatregelen opnieuw te verstrengen.

Lees meer