Skip to main content

Hoofdtrainers winnaars clubklassementen aan het woord

18

Jul 2023

Taekwondoschool Keumgang uit Diest en Chung Gun uit Wommelgem zijn de interclubwinnaars van het seizoen 2022-2023. Wij lieten hoofdtrainers Jeffrey Excelmans en Louis Michez aan het woord over de successen van hun club.

Leden informatie

Als we Louis Michez van Chung Gun Wommelgem per telefoon vragen naar een reactie op de winst antwoordt hij met grote tevredenheid:“Het is de tweede keer op rij dat we het clubkampioenschap poomsae winnen. Het is een mooie erkenning voor de vele trainingen die de kinderen doen op de club. Het doet deugd als je specifieke trainingen doet en dan ziet dat ze daar de vruchten van plukken op wedstrijden.  We hebben dit jaar ook een sterke lichting op de club. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Maar als iemand naar zijn mogelijkheden goed gelopen heeft, zijn we tevreden hoo", vertelt Louis.

Ook hoofdtrainer Jeffrey Excelmans van taekwondoschool Keumgang is zeer tevreden dat zijn club al voor de zesde keer op rij de hoofdvogel kan afschieten. Jeffrey: "De geheime formule zit vooral in combinatie van competitie, hard labeur en veel plezier. Ja, die dingen gaan samen! Leden die bereid zijn alles te geven om hun dromen na te jagen in een enthousiaste omgeving, kunnen dat bij ons. Als die puzzelstukken samen vallen, kan er iets mooi ontstaan."  

Podium

In het poomsae haalde Chung Gun het voor de Limburgers van Academy Pyong Won en de Vlaams-Brabanders van Taekwondo Hakyo. Een mooie erkenning voor Vlaanderens bekendste taekwondokoppel Grootmeester Louis Michez en ex-wereldkampioen Vera Moens? Louis: "Of het winnen van het clubkampioenschap een vooropgesteld doel was? Neen, hoor. Maar als we naar wedstrijden gaan willen we het zo goed mogelijk doen. Levert dat dan een medaille op dan is dat leuk voor de kinderen, de ouders en de grootouders. Het motiveert ook de andere kinderen binnen de club. Kortom, de erkenning maakt het leuk voor iedereen", besluit Louis.

72 keer goud

Taekwondoschool Keumgang haalde het voor Taekwondo Kyorugi Antwerpen en Keumgang Houthalen-Oost. Daarvoor stonden 37 atleten van Keumgang op de mat. In totaal werden maar liefst 236 kampen aangevat waarvan 200 winnend afgesloten. Dat leverde 72 keer goud op. Jeffrey: "Nooit eerder was er zo'n grote doorstroming van talent op onze club."

Recent nieuws

Interview met Hassan Sadeghi over olympische selectie

Internationaal scheidsrechter Hassan Sadeghi is geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Wij hadden een leuke babbel met de Gentenaar over zijn deelname aan het grootste sportevent ter wereld.

Lees meer
Stel je kandidaat voor onze commissiewerking 2024-2025

Wil jij je graag inzetten om de werking van Taekwondo Vlaanderen te ondersteunen? Dan is onze commissiewerking wel iets voor jou. Ontdek er alles over via onderstaande link.

Lees meer
Loting Belgisch Kampioenschap Poomsae 18/05/2024

De loting voor het BK Poomsae 2024 is bekend. Ontdek hem hier.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Jongyeong

Voor de club in de kijker van april hadden we een leuke babbel met hoofdtrainer Fatiha Laalam van Taekwondo Jongyeong.

Lees meer
Webinar: een goede website hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Op maandag 06/05/2024 zal Jeffrey Excelmans jullie mee op pad nemen over hoe je het opzetten van een goede website het best aanpakt. Dit webinar wordt volledig gratis aangeboden.

Lees meer
Ronde tafelgesprek met technisch directeur topsport Dave Cook

Op zaterdag 20 april organiseert Dave Cook een nieuw rondetafelgesprek voor coaches en trainers. Met op zondag 2 juni een vervolg-praktijksessie. Ontdek er alles over.

Lees meer
Loting Open Challenge Cup Poomsae 2024

De loting voor de A-klasse is bekend. Ontdek ze hier.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest 2024

Ontdek de loting voor de A-klasse hier.

Lees meer