Skip to main content

Jaouad Achab haalt Het Journaal met training in Brugge

16

Jul 2020Activiteit

Jaouad Achab (27) gaf een proefles aan kinderen tussen 11 en 14 jaar op een sportkamp van Sport Vlaanderen in Brugge. Hij werd daarbij gevolgd een ploeg van Het Journaal van Een. 

"Superbelangrijk dat ik mijn kennis en ervaring deel"

Jaouad Achab heeft een indrukwekkend palmares. Hij is 3-voudig Europees kampioen (2014, 2016 en 2019), wereldkampioen (2015) en huidig nummer één van de wereld in zijn gewichtsklasse (-63kg). 

De kinderen gaven hun ogen dus de kost tijdens zijn initiatie. Achab vindt het belangrijk dat hij tijd vrijmaakt om zijn sport te promoten.

"Ik vind dat echt mijn verantwoordelijkheid. Taekwondo is niet de bekendste sport in België. Het is superbelangrijk dat ik mijn ervaring en kennis deel. Ik doe dit ook graag, ik heb altijd een goede connectie met kinderen."

De kinderen zijn zelf ook enthousiast. "Het was echt heel erg leuk. Ik ga deze dag nooit meer vergeten", reageert de 11-jarige Jaak. 

Ook Pierre-Yves (12) heeft genoten. "Het trappen was cool. Jaouad is een heel goede en leuke lesgever. Het is tof dat een bekende sporter ons een initiatie geeft."

Ik doe dit graag, ik heb een goede connectie met kinderen.

Jaouad Achab

"Nog altijd veel vertrouwen voor Tokio"

Een initiatie geven is een leuke afwisseling voor Achab. In zijn gevechtssport zijn er voorlopig namelijk geen wedstrijden in het vooruitzicht.

"Niemand weet van iets. Wordt het september, oktober, november? Ik hoorde dat het zelfs zou kunnen dat we pas volgend jaar opnieuw in competitie kunnen."Het is momenteel dus alleen maar trainen en mijn conditie onderhouden. Uiteraard heb ik zin in wedstrijden, maar onze gezondheid is het belangrijkste. De Olympische Spelen in Tokio blijven het grote doel, met het vertrouwen zit het nog altijd goed."

Het zou kunnen dat er pas volgend jaar opnieuw competitie is.

Jaouad Achab

In Tokio wil Achab knallen. In Rio greep hij net naast de medailles met een 5e plaats. Dat was toen een grote teleurstelling, maar onze 27-jarige landgenoot heeft er ook veel uit geleerd.

 

"Ik heb nu meer ervaring en ik weet dat ik niet te veel moet willen. In mijn hoofd ga ik voor goud, maar dat ga ik niet meer uitspreken tegen de pers. Ik ga gewoon mijn best doen en alles geven in Tokio. Dan zien we wel wat het wordt."

 

Bron: Sporza.be

Recent nieuws

Instroomtesten topsportschool op 17 augustus

Studeren aan de topsportschool in Antwerpen en bijna dagelijks trainen in gezelschap van wereldtoppers als Jaouad Achab en Raheleh Asemani? Die droom kan ook voor jou werkelijkheid worden! De topsportschool houdt op maandag 17 augustus de jaarlijkse instroomtesten.

Lees meer
Adviezen voor vechtsportclubs na 28 juli

Voor de strengere maatregelen van 28 juli zijn er duidelijke adviezen voor vechtsportbeoefening geformuleerd.

Lees meer
Covid-19 - Verstrengde maatregelen

Vanuit het vechtsportplatform stellen we volgende basisadviezen voor.

Lees meer
Topsport

De samenwerking met head coach Davoud Etminani werd in onderling overleg beëindigd. Assistent coach Alireza Nassrazadany zal de functie ad interim overnemen.

Lees meer
Jaouad Achab haalt Het Journaal met training in Brugge

Jaouad Achab (27) gaf een proefles aan kinderen tussen 11 en 14 jaar op een sportkamp van Sport Vlaanderen in Brugge. Hij werd daarbij gevolgd een ploeg van Het Journaal van Een.

Lees meer
Ben jij de nieuwe Jaouad Achab of Laura Roebben?

Van vrijdag 31 juli tot zondag 2 augustus organiseert het Topsport Team een stage voor getalenteerde leden van Taekwondo Vlaanderen.

Lees meer
Exitstrategie fase 4 - vanaf 1 juli

Op basis van de beslissingen van de veiligheidsraad gelden volgende regels voor fase 4

Lees meer
Taekwondostage 2020

U heeft het ongetwijfeld al vernomen in de media!? De sportkampen in de zomer mogen doorgaan! Dit wil zeggen dat ook onze taekwondostage in augustus groen licht heeft gekregen.

Lees meer