Skip to main content

Jaouad Achab haalt Het Journaal met training in Brugge

16

Jul 2020Activiteit

Jaouad Achab (27) gaf een proefles aan kinderen tussen 11 en 14 jaar op een sportkamp van Sport Vlaanderen in Brugge. Hij werd daarbij gevolgd een ploeg van Het Journaal van Een. 

"Superbelangrijk dat ik mijn kennis en ervaring deel"

Jaouad Achab heeft een indrukwekkend palmares. Hij is 3-voudig Europees kampioen (2014, 2016 en 2019), wereldkampioen (2015) en huidig nummer één van de wereld in zijn gewichtsklasse (-63kg). 

De kinderen gaven hun ogen dus de kost tijdens zijn initiatie. Achab vindt het belangrijk dat hij tijd vrijmaakt om zijn sport te promoten.

"Ik vind dat echt mijn verantwoordelijkheid. Taekwondo is niet de bekendste sport in België. Het is superbelangrijk dat ik mijn ervaring en kennis deel. Ik doe dit ook graag, ik heb altijd een goede connectie met kinderen."

De kinderen zijn zelf ook enthousiast. "Het was echt heel erg leuk. Ik ga deze dag nooit meer vergeten", reageert de 11-jarige Jaak. 

Ook Pierre-Yves (12) heeft genoten. "Het trappen was cool. Jaouad is een heel goede en leuke lesgever. Het is tof dat een bekende sporter ons een initiatie geeft."

Ik doe dit graag, ik heb een goede connectie met kinderen.

Jaouad Achab

"Nog altijd veel vertrouwen voor Tokio"

Een initiatie geven is een leuke afwisseling voor Achab. In zijn gevechtssport zijn er voorlopig namelijk geen wedstrijden in het vooruitzicht.

"Niemand weet van iets. Wordt het september, oktober, november? Ik hoorde dat het zelfs zou kunnen dat we pas volgend jaar opnieuw in competitie kunnen."Het is momenteel dus alleen maar trainen en mijn conditie onderhouden. Uiteraard heb ik zin in wedstrijden, maar onze gezondheid is het belangrijkste. De Olympische Spelen in Tokio blijven het grote doel, met het vertrouwen zit het nog altijd goed."

Het zou kunnen dat er pas volgend jaar opnieuw competitie is.

Jaouad Achab

In Tokio wil Achab knallen. In Rio greep hij net naast de medailles met een 5e plaats. Dat was toen een grote teleurstelling, maar onze 27-jarige landgenoot heeft er ook veel uit geleerd.

 

"Ik heb nu meer ervaring en ik weet dat ik niet te veel moet willen. In mijn hoofd ga ik voor goud, maar dat ga ik niet meer uitspreken tegen de pers. Ik ga gewoon mijn best doen en alles geven in Tokio. Dan zien we wel wat het wordt."

 

Bron: Sporza.be

Recent nieuws

Belgian Open Poomsae 2021 - The Online Edition

Geen Belgian Open Taekwondo in Lommel dit jaar omwille van corona. Het goede nieuws is dat er dit jaar wel een Belgian Open Online Poomsae 2021 komt. En dat in het vaste weekend van de Belgian Open op 19, 20 en 21 maart.

Lees meer
Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer