Skip to main content

"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

14

Jun 2022

Morgen is het zover voor Louis Michez en Saïd Boucham! Dan leggen beide Grootmeesters hun examen voor negende dan af in Korea. Een ding is zeker: de stress neemt toe maar beiden zijn klaar voor hun belangrijkste dag van het jaar.

Activiteit

Dag Louis, hoe gaat het met de stress?

Louis: “Die is er zeker maar coach Vera slaagt er goed in om ons een beetje rustig te houden (lacht). We zijn naar Kukkiwon geweest voor de inschrijving voor het examen en hebben daar de president ontmoet. Toen begon het echt wel te kriebelen dat het examen héél dichtbij komt. Maar hij wist ons wel op ons gemak te stellen door samen met ons op de foto te gaan.”

Concreet: hoe ziet zo’n examen negende dan eruit?

“Het examen is op woensdag 15 juni. Er zijn in totaal dertien kandidaten. Zes voor negende dan en zeven voor achtste dan. Het belooft een lange dag te worden. De examendag begint met een gezamenlijke stage van vier uur onder leiding van Grootmeester Kang Ik-Pil. Daarna moeten we individueel twee Poomsaes lopen voor de jury. Daarna volgt voor iedereen een face to face interview met de President van Kukkiwon. We hebben ook een uitgebreide thesis moeten schrijven over onze ervaringen in vijftig jaar taekwondo. Dan zit het examen erop. De uitslag van het examen zullen we helaas pas in september te weten komen.”

Hoe verloopt jullie verblijf voor de rest? Staat er nog iets anders dan trainen op de agenda?

“Jazeker. Wij zijn nu al een week in Korea en we verblijven in het Ibis Ambassador Hotel waar we een fitness hebben met een groot dakterras. Hier kunnen we dagelijks onze Poomsaes lopen onder leiding van coach Vera. Er is gelukkig ook tijd voor wat ontspanning. We hebben al verschillende uitstapjes gedaan. Onder andere naar de Tower van Seoul waar we een mooi uitzicht hadden over de stad. Na het examen kunnen we nog een paar dagen genieten en nog enkele uitstapjes doen.”

Succes ermee! Taekwondo Vlaanderen is trots op jullie.

“Dank u. De negende dan is voor Saïd en mezelf de kers op de taart van vijftig jaar taekwondo. Maar we hebben hem nog niet hé. Duim voor ons.”

Recent nieuws

"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

Grootmeesters Louis Michez en Saïd Boucham leggen op woensdag 15 juni hun examen voor negende dan af in Korea. Wij peilden naar de stress en het gevoel daags voor de grote dag.

Lees meer
Caroline Volders en Hanne Waerzeggers pakken ticket voor WK Taekwondo

TKDV-atleten Caroline Volders en Hanne Waerzeggers hebben een selectie op zak voor het WK Taekwondo voor junioren.

Lees meer
Aan de slag met verenigingswerk

Vanaf 1 januari 2022 ging het definitieve systeem rond verenigingswerk van start.

Lees meer
Loting A-klasse Open Poomsae Diest

De loting van de Open Poomsae Diest is bekend.

Lees meer
Loting BK Poomsae 2022

De loting voor de A-klasse is bekend.

Lees meer
BK Kyorugi 2022

Heropenen inschrijvingen BK sparring 2022.

Lees meer
Interview met vice-wereldkampioen Vera Moens

Vera Moens veroverde in april de vice-wereldtitel op het WK Poomsae in Korea in de klasse -65. Een fantastische prestatie waar we samen met Vera maar al te graag op terugblikken.

Lees meer
Kandidaatstelling commissie TKDV 2022-2023

Wil je graag meebouwen aan taekwondo in Vlaanderen en Brussel? Stel je dan kandidaat voor een commissie van Taekwondo Vlaanderen.

Lees meer