Skip to main content

"Kers op de taart van 50 jaar taekwondo"

14

Jun 2022

Morgen is het zover voor Louis Michez en Saïd Boucham! Dan leggen beide Grootmeesters hun examen voor negende dan af in Korea. Een ding is zeker: de stress neemt toe maar beiden zijn klaar voor hun belangrijkste dag van het jaar.

Activiteit

Dag Louis, hoe gaat het met de stress?

Louis: “Die is er zeker maar coach Vera slaagt er goed in om ons een beetje rustig te houden (lacht). We zijn naar Kukkiwon geweest voor de inschrijving voor het examen en hebben daar de president ontmoet. Toen begon het echt wel te kriebelen dat het examen héél dichtbij komt. Maar hij wist ons wel op ons gemak te stellen door samen met ons op de foto te gaan.”

Concreet: hoe ziet zo’n examen negende dan eruit?

“Het examen is op woensdag 15 juni. Er zijn in totaal dertien kandidaten. Zes voor negende dan en zeven voor achtste dan. Het belooft een lange dag te worden. De examendag begint met een gezamenlijke stage van vier uur onder leiding van Grootmeester Kang Ik-Pil. Daarna moeten we individueel twee Poomsaes lopen voor de jury. Daarna volgt voor iedereen een face to face interview met de President van Kukkiwon. We hebben ook een uitgebreide thesis moeten schrijven over onze ervaringen in vijftig jaar taekwondo. Dan zit het examen erop. De uitslag van het examen zullen we helaas pas in september te weten komen.”

Hoe verloopt jullie verblijf voor de rest? Staat er nog iets anders dan trainen op de agenda?

“Jazeker. Wij zijn nu al een week in Korea en we verblijven in het Ibis Ambassador Hotel waar we een fitness hebben met een groot dakterras. Hier kunnen we dagelijks onze Poomsaes lopen onder leiding van coach Vera. Er is gelukkig ook tijd voor wat ontspanning. We hebben al verschillende uitstapjes gedaan. Onder andere naar de Tower van Seoul waar we een mooi uitzicht hadden over de stad. Na het examen kunnen we nog een paar dagen genieten en nog enkele uitstapjes doen.”

Succes ermee! Taekwondo Vlaanderen is trots op jullie.

“Dank u. De negende dan is voor Saïd en mezelf de kers op de taart van vijftig jaar taekwondo. Maar we hebben hem nog niet hé. Duim voor ons.”

Recent nieuws

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

Sarah Chaari veroverde op het WK Taekwondo in Mexico een gouden medaille in de klasse -62. De eerste vrouwelijke wereldkampioen in de geschiedenis van het Belgische taekwondo.

Lees meer
Ronde tafelgesprek & sparringsdag

Op 19 november vindt er een ronde tafelgesprek plaats voor coaches en trainers te Leuven, op 20 november kunnen atleten deelnemen aan een sparringstraining onder leiding van het topsportteam.

Lees meer
Club in de kijker Taekwondo De Tijgers

Voor de club in de kijker van oktober trokken we naar Rijkevorsel. Daar huist de club Taekwondo de Tijgers van de jonge hoofdtrainer Wannes Van Dooren.

Lees meer
Dag van de trainer

Zaterdag 10 december is het de 'dag van de trainer' in Gent.

Lees meer
Lancering nieuwe kwaliteitslabels

Deze week lanceren we twee nieuwe kwaliteitslabels voor de clubs.

Lees meer
Gezocht: nieuwe collega

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar een nieuwe algemeen coördinator.

Lees meer
Secretariaat gesloten

Het secretariaat zal gesloten zijn op maandag 31 oktober 2022.

Lees meer
Interview Jana Roelants naar aanleiding van week van de scheidsrechter

Van 1 tot 9 oktober vindt in Vlaanderen de week van de scheidsrechter plaats. Naar aanleiding hiervan sprak Taekwondo Vlaanderen af met Jana Roelants voor een babbel over haar scheidsrechtersloopbaan.

Lees meer