Skip to main content

Nicolas Corten verovert brons op G1 Ramus Open in Sofia

09

Mar 2021

Topsporter Nicolas Corten heeft op de G1 Ramus Open in Sofia een bronzen medaille veroverd in de olympische klasse -80. De Averbodenaar stootte na zeges tegen Griek Micholpoulos en de Noor Ordemann door naar de halve finales waarin de Jordaniër El Sharabaty te sterk bleek. Niettemin, een sterke prestatie van Corten die zo vertrouwen tankt richting EK en de olympische qualifier.

Activiteit

Een bronzen medaille op een G1 in de olympische klasse -80. Een welgemeende proficiat is hier op zijn plaats!

“Dank u! Het was alweer een tijdje geleden dat we op de mat stonden voor een G1. Dan ben je toch altijd een beetje nieuwsgierig naar wat het gaat brengen. Ik was naar Sofia getrokken met als doel de finale, maar met dit brons was ik zeker ook tevreden hoor. Zeker omdat het taekwondo dat ik bracht van goed niveau was.”

Overloop samen met ons je parcours richting brons eens?

“Na een vrije loting in de eerste ronde, stond ik als zesde reekshoofd tegenover een onbekende Griek (Michopoulus) in ronde twee. Dat werd een vlotte 17-4 zege. In de kwartfinale stond ik tegenover derde reekshoofd Richard Ordemann uit Noorwegen. Een partij waar ik met veel nieuwsgierigheid naar uitkeek omdat ik al een aantal keer tegen hem heb gekampt. De laaste keer verloor ik dus de motivatie om hem te kloppen was nu wel groot. Ik las de wedstrijd goed en won verdiend met 10-5. De halve finale tegen tweede reekshoofd El Sharabaty uit Jordanië verloor ik met 9 – 14. Een leerrijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander.  Een match die ik samen met de coach (Alireza Nassrazadany) tot in detail ga analyseren. Het zijn dit soort wedstrijden die ik moet winnen als ik op de Olympische Spelen wil geraken.”

Wat staat er nog op het programma tussen nu en de olympische qualifier begin mei?

“Veel. We opteren volgende week voor een trainingskamp in Italië. Ik hoor je zeggen dat er een G1 in Turkije is, maar onderschat het belang van die internationale stages niet. Je wordt er geconfronteerd met andere stijlen en ontmoet er goede sparringpartners uit dezelfde gewichtsklasse. Op het einde van zo’n stage geven we ook volle pond in testwedstrijden, compleet met elektronische pantsers en scheidsrechters. Net zoals op een tornooi. Daarna komt het EK er snel aan (7-10 april) en in mei is de olympische qualifier. Allemaal in Sofia. Hopelijk brengt die stad mij opnieuw geluk.”

Hoe was het om nog eens te kampen na zo'n lange pauze?

"Heel leuk. We trainen hard en dan hunker je naar competitie. Natuurlijk is het niet meer zoals vroeger met al die coronamaatregelen, maar dat moeten we erbij nemen. Ik kan de tel al niet meer bijhouden hoeveel keer ik de voorbije weken getest ben. En buiten de competitie, is het nu enkel en alleen de luchthaven en onze hotelkamer die we zien. Het is niet anders nu. Ik heb er vrede mee."

Bedankt voor het gesprek!

Recent nieuws

Interview met Vera Moens over Online Belgian Open Poomsae

Volgend weekend is er de eerste Online Belgian Open Poomsae! Wij vroegen ons af hoe dat in zijn werk gaat voor de scheidsrechters? Wie beter dan Grootmeester Vera Moens om onze vragen hierover te beantwoorden.

Lees meer
Nicolas Corten verovert brons op G1 Ramus Open in Sofia

Brons voor Nicolas Corten op de Ramus Open G1 in Sofia. Alles over zijn Bulgaarse avontuur en de sportieve toekomstplannen op korte termijn leest u in dit artikel.

Lees meer
Corona-update: 8 maart 2021

Ontdek de nieuwe maatregelen die vanaf 8 maart van kracht zijn.

Lees meer
Interview Kyun Eun Park

Kukkiwon heeft sinds november 2020 met Kyun Eun Park een nieuwe ambassadrice in Brussel. Wij maakten kennis met de dame en ontdekten dat ze staat te popelen om elk hoekje van België te ontdekken en de rek met chocolade in onze supermarkten al gevonden heeft.

Lees meer
Club in de kijker KWAN Academy

De club in de kijker van februari 2021 zet voor het eerst een club uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de spotlight! Wij belden met beheerder Norddine Achaibi en kwamen te weten dat KWAN niet zomaar een sportclub is.

Lees meer
Hoe zou het zijn met...Amber Pannemans?

De 22-jarige Amber Pannemans maakte lange tijd deel uit van de topsportwerking sparring, maar besloot in 2017 alles op haar studies te zetten. Wij namen contact op met Amber om te horen hoe het vandaag met haar gaat?

Lees meer
Webinar - Hoe omgaan met 'straffe gasten'?

Op 29 maart is het weer webinar-tijd voor onze trainers.

Lees meer
Jaarlijkse Algemene Vergadering

Zondag 28 februari is het tijd voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Lees meer