Skip to main content

Poomsae, iets voor jou?

30

Aug 2021Activiteit

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Niet enkel voor de clubs, maar ook voor de federatie.

Met een agenda vol activiteiten voor onze leden wilt ook Taekwondo Vlaanderen erin vliegen. Zo starten we in het weekend van 11 en 12 september met een TOP-aanbod voor alle poomsaeliefhebbers onder ons. Je kan op zaterdag 11 september van 15u-16u terecht voor de poomsae talentdetectietraining en op zondag 12 september van 10u-12u voor de regionale poomsaetraining. Beide trainingen vinden plaats in sportcentrum Brieleke te Wommelgem.

Maar wat is nu net het verschil tussen beide trainingen vraagt u zich misschien af? Hieronder lichten we beide trainingen kort toe.

Poomsae talentdetectietraining

De poomsae talent-detectietrainingen zijn een onderdeel van het nieuwe beleidsplan van Taekwondo Vlaanderen met als doel jeugd warm te maken voor poomsaewedstrijden. Dit initiatief uit zich in enkele trainingen die zich richten op jeugdatleten die de intentie hebben om in de toekomst deel te nemen aan een poomsaewedstrijd (of misschien al eens hebben deelgenomen hieraan).Tijdens deze trainingen wordt er dieper ingegaan op de reeds gekende taegeuks. Er worden dus GEEN nieuwe taegeuks aangeleerd.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden die al enkele taegeuks kennen en minstens een gele gordel hebben.

Aanmelden voor deze training kan via deze link.

Regionale poomsaetraining

Tijdens de regionale poomsaetrainingen worden er eveneens GEEN poomsaes aangeleerd, deze moeten vooraf gekend zijn. De focus van de training ligt op de afwerking, precisie, techniek en uitstraling. Het team van ervaren poomsaetrainers zal de atleten hierin begeleiden en voorbereiden op de internationale competitie.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden met minstens een blauwe gordel én wedstrijdervaring binnen poomsae.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Stuur dan zeker een mailtje naar recreatie@taekwondo.be voor alle informatie.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Recent nieuws

Talentdetectie weekend Kyorugi

Tijdens het weekend van 22 en 23 januari 2022 zal er in Diest een talentdetectie weekend georganiseerd worden onder leiding van technisch topsportdirecteur, Dave Cook.

Lees meer
Club in de kijker: Pyong Won Diepenbeek

Voor de laatste club in de kijker van het jaar 2021 trokken we naar de Diepenbeek. U kent ze wel, de Limburgse gemeente die in het hele land gekend is voor haar universiteit. Maar er ligt dus ook een fijne taekwondoclub. Meet Pyong Won Diepenbeek!

Lees meer
Procureur van Taekwondo Vlaanderen

Sinds 2021 heeft TKDV een bondsprocureur.

Lees meer
Corona-update 3 december 2021

Op het overlegcomité van vrijdag 3/12/2021 werden er enkele extra maatregelen meegedeeld. Ontdek ze snel.

Lees meer
Ronde tafelgesprek met directeur topsport Dave Cook

In december nodigt Dave Cook trainers en atleten uit voor een interactief panelgesprek rond enkele 'hot topics' binnen topsport.

Lees meer
Oproep nieuwe bestuurders

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar versterking voor zijn bestuur.

Lees meer
Corona-update 20 november 2021

Vanaf 20 november vinden er enkele verstrengingen plaats met betrekking tot de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket (CST).

Lees meer
Corona-update 28 oktober 2021

Vanaf 29/10/2021 gelden er weer strengere maatregelen in en rond de sporthal.

Lees meer