Skip to main content

Poomsae, iets voor jou?

30

Aug 2021Activiteit

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Niet enkel voor de clubs, maar ook voor de federatie.

Met een agenda vol activiteiten voor onze leden wilt ook Taekwondo Vlaanderen erin vliegen. Zo starten we in het weekend van 11 en 12 september met een TOP-aanbod voor alle poomsaeliefhebbers onder ons. Je kan op zaterdag 11 september van 15u-16u terecht voor de poomsae talentdetectietraining en op zondag 12 september van 10u-12u voor de regionale poomsaetraining. Beide trainingen vinden plaats in sportcentrum Brieleke te Wommelgem.

Maar wat is nu net het verschil tussen beide trainingen vraagt u zich misschien af? Hieronder lichten we beide trainingen kort toe.

Poomsae talentdetectietraining

De poomsae talent-detectietrainingen zijn een onderdeel van het nieuwe beleidsplan van Taekwondo Vlaanderen met als doel jeugd warm te maken voor poomsaewedstrijden. Dit initiatief uit zich in enkele trainingen die zich richten op jeugdatleten die de intentie hebben om in de toekomst deel te nemen aan een poomsaewedstrijd (of misschien al eens hebben deelgenomen hieraan).Tijdens deze trainingen wordt er dieper ingegaan op de reeds gekende taegeuks. Er worden dus GEEN nieuwe taegeuks aangeleerd.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden die al enkele taegeuks kennen en minstens een gele gordel hebben.

Aanmelden voor deze training kan via deze link.

Regionale poomsaetraining

Tijdens de regionale poomsaetrainingen worden er eveneens GEEN poomsaes aangeleerd, deze moeten vooraf gekend zijn. De focus van de training ligt op de afwerking, precisie, techniek en uitstraling. Het team van ervaren poomsaetrainers zal de atleten hierin begeleiden en voorbereiden op de internationale competitie.

Voor wie zijn deze trainingen? Voor al onze leden met minstens een blauwe gordel én wedstrijdervaring binnen poomsae.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Stuur dan zeker een mailtje naar recreatie@taekwondo.be voor alle informatie.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Recent nieuws

Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

De club in de kijker van augustus trekt naar Oost-Vlaanderen! We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde! We ontdekten dat hij volgend jaar voor een vijfde dan gaat, samenwerken met andere vechtsportclubs helemaal geen probleem hoef te zijn en dat de club met een goed gevoel naar de toekomst kijkt.

Lees meer
Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

Abdullah Sediqi verdedigde de eer van het Flemish Topsport Team onder de vlag van de World Refugees op de Olympische Spelen van Tokio 2020! Wij belden Abdullah op en blikten samen met hem terug op zijn eerste olympische avontuur en keken ook al naar de toekomst.

Lees meer
Gratis taekwondotrainingen op KCC in Brussel

Het Koreaans Cultuurcentrum biedt vanaf september een gratis lessenreeks taekwondo aan voor alle leeftijden.

Lees meer
Sediqi eervol uitgeschakeld op Olympische Spelen

Abdullah Sediqi van het Flemish Topsport Team is op de Olympische Spelen in Tokio eervol uitgeschakeld in de eerste ronde. Sediqi verloor in de klasse -68 tegen olympisch kampioen Shuai Zhao met 22-20

Lees meer
Corona-update 30 juli

Op 27 juli werd een nieuw MB gepubliceerd. Ontdek hieronder wat er veranderd is.

Lees meer
Competitiedata en -tijdstippen OS in Tokio

Vrijdag is het EINDELIJK zover en gaan de Olympische Spelen van start. Ontdek snel wanneer de verschillende categorieën en atleten in actie komen.

Lees meer