Skip to main content

Reactie Taekwondo Vlaanderen op vertrek van familie Achab

30

Sep 2020Leden informatie

Jaouad Achab en Raheleh Asemani beslisten om hun samenwerking met Taekwondo Vlaanderen en Sport Vlaanderen te beëindigen. Jaouads echtgenote Indra Craen en broer Badr Achab volgen in hun kielzog. Taekwondo Vlaanderen betreurt dat de vier atleten het team verlaten, maar respecteert de vrije keuze van deze atleten. De atleten sluiten per direct aan bij de Waalse taekwondofederatie Association Belge Francophone de Taekwondo.

Taekwondo Vlaanderen heeft lang met de familie Achab overlegd om tot een vergelijk te komen, maar dit is niet gelukt. Voor ons als federatie is het onaanvaardbaar dat één individuele atleet en zijn familie zichzelf boven het belang van een volledige topsportwerking zetten. Bovendien stellen we met verbazing vast dat - ondanks de prachtprestaties die samen behaald werden en recente positieve communicatie van Achab over de topsportcoach - dit tóch de reden van het vertrek zou zijn? Het is voor ons duidelijk dat hier andere motieven spelen.

Dat Vlaanderen jarenlang geïnvesteerd heeft in Achab en er geen vergelijk gevonden werd, is niet aangenaam. Integendeel, wij geloofden sterk in deze atleten en wilden maar wat graag samen nieuw succes boeken op de Olympische Spelen van Tokio 2021! Maar dit zal ons niet verhinderen om verder te gaan op de ingeslagen weg! De resultaten van onze topsporters (een wereld – en drie Europese titels voor Jaouad Achab, twee vijfde plaatsen van Asemani en Achab op de Spelen van Rio 2016) in het verleden bewijzen immers dat er jarenlang goed en zeer vruchtbaar gewerkt is!

Het vertrek van de vier atleten zal trouwens de werking van Taekwondo Vlaanderen niet hypothekeren. Wij vertegenwoordigen 4000 Vlaamse taekwondoïns en hebben als kerntaak de taekwondosport te promoten in Vlaanderen en beloftevolle atleten maximaal kansen te geven om door te groeien en te laten presteren op topsportniveau. Hiermee gaan wij vastberaden verder. Het trainingscentrum in Wilrijk zal de thuishaven blijven van beloftevolle atleten die topsport willen combineren met studeren. Momenteel maken topsporters Nicolas Corten, Laura Roebben, Djade Lespau en Abdullah Sediqi deel uit van ons team en zij zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Onder de deskundige leiding van hoofdcoach Alireza Nassrazadany stomen zij zich momenteel klaar voor de hopelijk snelle heropstart van de internationale toernooikalender.

De positie van technisch directeur topsport Laurence Rase en topsport trainer Alireza Nassrazadany hebben in dit verhaal nooit ter discussie gestaan.

 

Sportieve groeten

Taekwondo Vlaanderen

Recent nieuws

Corona-update Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Oktober 2021

In oktober doet het Covid Safe Ticket (CST) haar intrede in alle sport- en fitnesscentra binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ontdek hier wat dit betekent voor onze Brusselse clubs.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot

De club in de kijker in september is Taekwondoclub Ilyo Testelt-Aarschot. Wij spraken met voorzitter Johan Alles en kwamen alles te weten over de populaire club in Aarschot.

Lees meer
Laura Roebben zet punt achter topsportloopbaan

Laura Roebben zet een punt achter haar topsportloopbaan. In een openhartig interview met Taekwondo Vlaanderen praat ze over haar beweegredenen om te stoppen en werpt ze een blik in de toekomst.

Lees meer
Taekwondo Vlaanderen verliest bestuurder Rene Vivet

Taekwondo Vlaanderen heeft met diepe treurnis het overlijden van bestuurder Rene Vivet vernomen.

Lees meer
Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

Op zaterdag 25 september en zondag 26 september is het officiële Kukkiwon demoteam in België! Op zaterdag vinden er twee demo's plaats in Brussel. Zondag is er een initiatie met de leden van het demoteam.

Lees meer
Taekwondo - Passie kent geen beperking

Met deze slogan gaat onze G-sportcampagne van start.

Lees meer
Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer