Skip to main content

Sarah Chaari van Team Belgium pakt goud op WK Taekwondo

17

Nov 2022

De amper 18-jarige Sarah Chaari uit Charleroi heeft op dinsdag 15 november een historische prestatie geleverd! Op het WK Taekwondo in Mexico pakte ze de wereldtitel in de klasse -62. Knap van de jongedame die in augustus nog wereldkampioen werd bij de junioren. 

Leden informatie

Normaal duurt het even in taekwondo voor je de stap omhoog van junioren naar senioren hebt verteerd. Maar niets daarvan voor Sarah Chaari. In hetzelfde jaar dat ze de wereldtitel veroverde bij de junioren, pakt ze dus ook de wereldtitel bij de senioren. Ongezien en nooit gebeurd in het internationale taekwondo! Omdat ze meteen top was in het wereldbekercircuit bij de start van het seizoen was ze wel meteen naar voren geschoven als één van de schaduwfavorieten voor het WK in Mexico. Haar gouden zegetocht in Guadalajara werd ingezet met zeges tegen de Verenigde Staten, Duitsland en het sterke China. In de halve finales klopte ze de Britse Powell in een nagelbijter en ook de finale tegen de Griekse verrassing Sarvanaki, werd een thrillerzege.  

Proficiat Sarah Chaari, proficiat aan haar moederclub Tollyo Academy, proficiat ABFT, proficiat Team Belgium vanwege Taekwondo Vlaanderen. 

Recent nieuws

9 x Grootmeester Kang Ik-Pil

Zaterdag 4 en 5 februari komt Grootmeester Kang Ik-Pil naar Diest! Een absolute must-do voor iedereen die aan Poomsae doet. Wij vroegen aan fans van het eerste uur van Kang Ik-Pil waarom een seminarie van hem niet te missen is.

Lees meer
Loting Open Poomsae Diest 29/01/2023

Ontdek de loting voor de Open Poomsae Diest 2023.

Lees meer
Poomsae trainingen

Ook in 2023 vinden er opnieuw ontwikkelings- en selectietrainingen plaats. Echter zijn er enkele praktische zaken aangepast. Ontdek het snel via onderstaande link.

Lees meer
Infosessie jeugdsportproject 2023

Kom alles te weten over het vernieuwde jeugdsportproject tijdens onze online infosessie op 2 februari.

Lees meer
Club in de kijker: Hwarang Taekwondo Academy Tessenderlo-Ham

De laatste club in de kijker van 2022 is er eentje met de HTA Academy van hoofdtrainer Wim Lemmens.

Lees meer
Sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar

Het secretariaat zal gesloten zijn tussen Kerst en Nieuwjaar.

Lees meer
Nieuwe jaar start met scheidsrechtersvorming kyorugi

We vliegen er meteen in bij de start van 2023! Op zondag 15 januari vindt er een scheidsrechtersvorming kyorugi plaats in Diest.

Lees meer
Word jij Crew Member op de Belgian Open Taekwondo 2023

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart vindt in Lommel de G2 Belgian Open Taekwondo. We zijn op zoek naar helpende handen voor dit niet te missen toptaekwondo-event in België.

Lees meer