Skip to main content

Taekwondo - Passie kent geen beperking

07

Sep 2021

"Taekwondo - Passie kent geen beperking" Met deze slogan wilt Taekwondo Vlaanderen duidelijk maken dat taekwondo voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, geslacht, beperking … In het voorjaar van 2021 spraken we met twee van onze G-sporters. In twee filmpjes vertellen zij hun verhaal en wat taekwondo voor hen heeft betekent.

Club info

Deze boodschap willen we niet enkel met onze clubs delen, maar ook met toekomstige G-sporters. Daarom zetten we, in samenwerking met geïnteresseerde clubs, deze communicatiecampagne op poten. Deze campagne zal bestaan uit twee luiken:

  1. Verspreiden van de filmpjes via sociale media en de website (van TKDV & de clubs).
    Clubs en hun leden kunnen via hun sociale media de filmpjes verder delen met hun vrienden. Op deze manier bereiken we meer personen en geven we meer zichtbaarheid aan taekwondo.
  2. Verspreiden van flyers in de omgeving van de geïnteresseerde clubs.
    Clubs die zich graag mee inzetten voor het project kunnen bij Taekwondo Vlaanderen gratis flyers aanvragen. Deze worden daarbij ook gepersonaliseerd. Dit wil zeggen dat op de achterzijde van de flyer, de gegevens van de club komen te staan zodat de toekomstige G-sporter zijn/haar weg naar de dojang gemakkelijk kan vinden. Als club kan je je flyers verspreiden in de plaatselijk bibliotheek, op de sportdienst, in de sporthal, in dokters- of kinesitherapiepraktijken, bij een revalidatiecentra in de buurt, bij de ziekenfondsen van je gemeente ... Kortom overal waar je het maar kan inbeelden. Aanvragen van de flyers kan via deze link.

Je bent als club helemaal vrij om te kiezen hoe (en of) je sporters met een beperking ontvangt. Ga je voor een inclusief beleid waarbij G-sporters meetrainen met de reguliere trainingen of start je een aparte groep op? Het kan allemaal. Zolang je maar doet waar je club, de trainers en de leden zich goed bij voelen. Indien je als club/trainer hier vragen over hebt kan je steeds terecht bij Annelies van Taekwondo Vlaanderen op het mailadres recreatie@taekwondo.be

De focus van deze campagne ligt hoofdzakelijk op G-sporters met een amputatie aan het bovenste lidmaat en G-sporters met een mentale beperking. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat ook sporters met andere beperkingen welkom zijn om aan Taekwondo te doen. We moedigen clubs daarom steeds aan om open te staan voor iedereen die graag wilt kennismaken met taekwondo.

Recent nieuws

Taekwondo Vlaanderen verliest bestuurder Rene Vivet

Taekwondo Vlaanderen heeft met diepe treurnis het overlijden van bestuurder Rene Vivet vernomen.

Lees meer
Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

Op zaterdag 25 september en zondag 26 september is het officiële Kukkiwon demoteam in België! Op zaterdag vinden er twee demo's plaats in Brussel. Zondag is er een initiatie met de leden van het demoteam.

Lees meer
Taekwondo - Passie kent geen beperking

Met deze slogan gaat onze G-sportcampagne van start.

Lees meer
Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

De club in de kijker van augustus trekt naar Oost-Vlaanderen! We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde! We ontdekten dat hij volgend jaar voor een vijfde dan gaat, samenwerken met andere vechtsportclubs helemaal geen probleem hoef te zijn en dat de club met een goed gevoel naar de toekomst kijkt.

Lees meer
Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

Abdullah Sediqi verdedigde de eer van het Flemish Topsport Team onder de vlag van de World Refugees op de Olympische Spelen van Tokio 2020! Wij belden Abdullah op en blikten samen met hem terug op zijn eerste olympische avontuur en keken ook al naar de toekomst.

Lees meer
Gratis taekwondotrainingen op KCC in Brussel

Het Koreaans Cultuurcentrum biedt vanaf september een gratis lessenreeks taekwondo aan voor alle leeftijden.

Lees meer