Skip to main content

Taekwondo - Passie kent geen beperking

07

Sep 2021

"Taekwondo - Passie kent geen beperking" Met deze slogan wilt Taekwondo Vlaanderen duidelijk maken dat taekwondo voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, geslacht, beperking … In het voorjaar van 2021 spraken we met twee van onze G-sporters. In twee filmpjes vertellen zij hun verhaal en wat taekwondo voor hen heeft betekent.

Club info

Deze boodschap willen we niet enkel met onze clubs delen, maar ook met toekomstige G-sporters. Daarom zetten we, in samenwerking met geïnteresseerde clubs, deze communicatiecampagne op poten. Deze campagne zal bestaan uit twee luiken:

  1. Verspreiden van de filmpjes via sociale media en de website (van TKDV & de clubs).
    Clubs en hun leden kunnen via hun sociale media de filmpjes verder delen met hun vrienden. Op deze manier bereiken we meer personen en geven we meer zichtbaarheid aan taekwondo.
  2. Verspreiden van flyers in de omgeving van de geïnteresseerde clubs.
    Clubs die zich graag mee inzetten voor het project kunnen bij Taekwondo Vlaanderen gratis flyers aanvragen. Deze worden daarbij ook gepersonaliseerd. Dit wil zeggen dat op de achterzijde van de flyer, de gegevens van de club komen te staan zodat de toekomstige G-sporter zijn/haar weg naar de dojang gemakkelijk kan vinden. Als club kan je je flyers verspreiden in de plaatselijk bibliotheek, op de sportdienst, in de sporthal, in dokters- of kinesitherapiepraktijken, bij een revalidatiecentra in de buurt, bij de ziekenfondsen van je gemeente ... Kortom overal waar je het maar kan inbeelden. Aanvragen van de flyers kan via deze link.

Je bent als club helemaal vrij om te kiezen hoe (en of) je sporters met een beperking ontvangt. Ga je voor een inclusief beleid waarbij G-sporters meetrainen met de reguliere trainingen of start je een aparte groep op? Het kan allemaal. Zolang je maar doet waar je club, de trainers en de leden zich goed bij voelen. Indien je als club/trainer hier vragen over hebt kan je steeds terecht bij Annelies van Taekwondo Vlaanderen op het mailadres recreatie@taekwondo.be

De focus van deze campagne ligt hoofdzakelijk op G-sporters met een amputatie aan het bovenste lidmaat en G-sporters met een mentale beperking. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat ook sporters met andere beperkingen welkom zijn om aan Taekwondo te doen. We moedigen clubs daarom steeds aan om open te staan voor iedereen die graag wilt kennismaken met taekwondo.

Recent nieuws

Talentdetectie weekend Kyorugi

Tijdens het weekend van 22 en 23 januari 2022 zal er in Diest een talentdetectie weekend georganiseerd worden onder leiding van technisch topsportdirecteur, Dave Cook.

Lees meer
Club in de kijker: Pyong Won Diepenbeek

Voor de laatste club in de kijker van het jaar 2021 trokken we naar de Diepenbeek. U kent ze wel, de Limburgse gemeente die in het hele land gekend is voor haar universiteit. Maar er ligt dus ook een fijne taekwondoclub. Meet Pyong Won Diepenbeek!

Lees meer
Procureur van Taekwondo Vlaanderen

Sinds 2021 heeft TKDV een bondsprocureur.

Lees meer
Corona-update 3 december 2021

Op het overlegcomité van vrijdag 3/12/2021 werden er enkele extra maatregelen meegedeeld. Ontdek ze snel.

Lees meer
Ronde tafelgesprek met directeur topsport Dave Cook

In december nodigt Dave Cook trainers en atleten uit voor een interactief panelgesprek rond enkele 'hot topics' binnen topsport.

Lees meer
Oproep nieuwe bestuurders

Taekwondo Vlaanderen is op zoek naar versterking voor zijn bestuur.

Lees meer
Corona-update 20 november 2021

Vanaf 20 november vinden er enkele verstrengingen plaats met betrekking tot de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket (CST).

Lees meer
Corona-update 28 oktober 2021

Vanaf 29/10/2021 gelden er weer strengere maatregelen in en rond de sporthal.

Lees meer