Skip to main content

Vice-president van World Taekwondo overleed in september

22

Okt 2020

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Leden informatie

Op het hoofdkantoor van World Taekwondo kwam het nieuws bijzonder hard aan. WT-president Chungwon Choue verwoordde het verdriet. Choue: “We hebben met Generaal Fouly een groot man verloren. Sinds 2001 was hij lid van de Raad van Bestuur van WT en in 2004 heb ik hem benoemd tot vice-president. In die periode deed hij alles om de krijsgkunst taekwondo en het olympische sparring naar een hoger niveau te tillen. Mede dankzij hem staat World Taekwondo als internationale sportfederatie momenteel zo hoog op de internationale sportladder."

Boost in Afrika

“Dankzij de Generaal heeft het taekwondo in Afrika de voorbije vijftien jaar een enorme boost gekregen,” vertelt Choue. “Hoe verklaar je anders de vijf medailles die Afrika haalde op de Olympische Spelen van RIO 2016? Meer nog, taekwondo is nu één van de populairste vechtsporten op het Afrikaanse continent en dat hebben we allemaal te danken aan de inzet van de Generaal.”

"Als een broer voor mij"

Ook in het persoonlijk leven van WT-voorzitter Choue speelde Generaal Fouly (links op de foto) een grote rol. Choue: “Naast collega’s waren we ook goede vrienden. Ik kon bij hem altijd terecht voor vragen, problemen, twijfels. Of het nu werkgerelateerd of privé was, bij Ahmed kon ik het kwijt. Ik noemde hem soms mijn broer. Dat zegt voldoende. We zullen hem nooit vergeten.”

Taekwondo Vlaanderen wenst de leden van World Taekwondo en de familie van Generaal Fouly veel sterkte in het verwerken van dit enorme verlies.

Recent nieuws

Blijf in contact met uw leden via videobellen

Het is ondertussen weer een tijdje geleden dat u alle leden van uw club nog samen in de dojang hebt gezien. Geen trainingen, wedstrijden, activiteiten, eetdagen etc. Toch kunnen we ook in deze tijden allemaal met elkaar in contact blijven op een veilige manier via videobellen. Voor wie nog niet zo vertrouwd is met videobellen helpen wij u graag op weg met een korte handleiding!

Lees meer
Nieuw beleidsplan 2021-2024

2021 ... een jaar vol nieuwe kansen én een nieuw beleidsplan!

Lees meer
Gezond sporten bij koude temperaturen

De sportzalen in Vlaanderen zijn nog een tijdje gesloten maar dat wil niet zeggen dat we niet in de open lucht mogen gaan sporten. Met het relatief zachte herfstweer dat er nog aan zit te komen, zijn fiets - of looptochten ideaal om de conditie te onderhouden. Maar buiten sporten in de herfst en winter is nog wat anders dan in een sportzaal. Wij zetten voor u de belangrijkste tips over sporten in openlucht op een rijtje.

Lees meer
Leer thuis alle Poomsae dankzij Kukkiwon-instructiefilmpjes

Voor de liefhebbers van Poomsae en taekwondo in het algemeen, heeft Kukkiwon een magistrale reeks instructievideo's op het wereldwijde web gezet. Wij hebben ze voor u samengevoegd in één nieuwsbericht. 

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost'

De webinar 'Geef je club een digitale boost' van Jeffrey vindt plaats op maandag 23 november om 20 uur.

Lees meer
Corona-update 28 oktober 2020

Strengere maatregelen met onmiddellijke ingang

Lees meer
Club in de kijker: Saju Zulte

De volgende club die we voor u in de kijker zetten is de Oost-Vlaamse club Saju Zulte! Een babbel met hoofdtrainer Andries Deschans over de geschiedenis van zijn club, de spinoff die zich toespitst op zelfverdediging en het geslaagde huwelijk met de gemeente Zulte.

Lees meer
Vice-president van World Taekwondo overleed in september

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Lees meer