VTB trainingen

De VTB-trainingen worden voortaan gecombineerd worden met de workshops voor het danexamen. Op zich blijven het twee aparte zaken, maar beide zullen voortaan op 1 dag gecombineerd worden, zonder dat ingeboet wordt aan kwaliteit en persoonlijke begeleiding voor de kandidaat voor een danexamen. Het samenvoegen van workshops en VTB-trainingen werd beslist nadat meerdere malen door trainers werd aangegeven dat de kalender overvol zat met activiteiten. Dat de interesse van onze clubs voor deze trainingen groot is, bleek uit de talrijke opkomst het voorbije jaar. Hierbij wat meer uitleg:

A. VTB-trainingen

De huidige structuur van de VTB-trainingen zal behouden blijven. Deze trainingen vinden telkens plaats tussen 9u30 en 11u30 in Sint-Katelijne-Waver.
Er wordt gestart met een gezamenlijk opwarming, vervolgens worden de groepen ingedeeld per discipline. Er wordt training gegeven in de volgende 4 disciplines: hanmadang (en demo), poomsae, kyorugi en special techniques. Er is ook een speciale jongerengroep poomsae voorzien voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.
Na 1 uur kan er doorgeschoven worden naar een andere discipline maar dit is niet verplicht. Men kan dus ofwel 2x 1uur training volgen in 2 verschillende disciplines, ofwel kan men 2uur training volgen in dezelfde discipline.

Tijdens het eerste uur zal de basis per discipline aan bod zal komen, tijdens het tweede uur volgt een specifieke training per discipline. Hou hier rekening mee indien je wenst door te schuiven.

Deelnamevoorwaarden:

  1. In het bezit zijn van een geldige VTB-vergunning;
  2. Minstens 10 jaar zijn (m.u.v. jongerengroep poomsae 8-12 jaar);
  3. Minstens 8ste kup of gele gordel hebben.

Praktisch:

  1. De trainingen starten stipt om 9u30 - Gelieve dus ten laatste tegen 9u15 aanwezig te zijn helemaal achteraan in de omnisporthal.
  2. Trainers verzamelen op voorhand de lidboekjes van hun clubleden en geven deze af voor de opwarming start. Na de training kan men deze terug ophalen.
  3. Voor het onderdeel kyorugi dient men eigen beschermingsmateriaal mee te brengen.
  4. Locatie: Sporthal Heiveld, Dreefvelden 1, Sint-Katelijne-Waver.

Uitzonderlijk zal er geen hanmadang (demo) gegeven worden tijdens de VTB-trainingen.

De data van de VTB-trainingen kan u terugvinden op de kalender van de VTB. 

 

B. Workshops ter voorbereiding van het danexamen

Op hetzelfde moment zullen ook de workshops voor het danexamen plaatsvinden. De structuur van de workshops lopen parallel met de structuur van de VTB-training. In tegenstelling tot de vorige jaren kan men nu dus kiezen of men de workshop poomsae, special techniques en/of kyorugi wil volgen.
Na 1 uur workshop kan men kiezen, ofwel doorschuiven naar een andere workshop of een VTB-training, OFWEL blijft men in dezelfde discipline de workshop volgen.
Belangrijk om weten is dat de kandidaten voor het examen apart begeleid zullen worden en er dus volwaardige workshops ter voorbereiding van het examen zullen gegeven worden, net zoals voordien.

Kandidaten voor het danexamen zijn zelf verantwoordelijk om hun aanwezigheden op de workshops te bewijzen adhv dit formulier (klik hier). Print dit document uit en laat dit ondertekenen na afloop van de training door degene die de training heeft gegeven (dit moet iemand van het dancollege zijn). Het is belangrijk dat je dus in de juiste groep meetraint (groep voor de workshops voor het danexamen en niet voor de VTB-training - dit wordt aangekondigd na de opwarming). Enkel als je deelneemt aan het eerstvolgende danexamen dien je dit document te laten ondertekenen. Dit formulier dient ten laatste 5 werkdagen voor het danexamen naar de bondszetel verstuurd te worden per mail of per post: recreatie@taekwondo.be | Vlaamse Taekwondo Bond, H. Van Veldekesingel 150/73, 3500 Hasselt

De datum van het danexamen kan u terugvinden op de kalender van de VTB. 

Meer info over het danexamen.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15