Skip to main content

Fit en gezond het nieuwe jaar in

30

Dec 2020

De feestdagen zien er in dit rare jaar een tikkeltje anders uit. Maar niets belet ons om binnen de bubbel te genieten van lekker eten en drinken in de laatste dagen van het jaar. Maar ons lichaam is deze feestdagen niet gewend. Hieronder een aantal interessante tips om de feestdagen fit en (mentaal) gezond door te komen.  

Leden informatie

Wees niet te streng voor jezelf

Iedereen heeft thuis wel een weegschaal. Zeker beoefenaars van sparring zijn vertrouwd met het (soms vervloekte) apparaat. Wel tijdens de feestdagen mag u die weegschaal van ons even verbannen naar de kast. Want (we hebben het helaas zelf ondervonden gisteren) tijdens de feestdagen worden veel mensen niet perse dikker, maar wel zwaarder en dan werkt zo’n weegschaal zeer ontmoedigend. Hoe komt dat? Simpel. We eten meer en krijgen meer zout binnen. Hierdoor houden we meer vocht vast en komen er grammen of kilo’s bij. Dus wees niet te streng voor jezelf.  Probeer gewoon om na de feestdagen dat overtollig vocht kwijt te spelen.  En trouwens, die weegschaal is sowieso geen goede raadgever. Kijk in de spiegel. Als daar een gelukkige mens u aanstaart, is er niks aan de hand.

Ontbijt gezond na een feestdis

Een glaasje teveel op na een fijne avond met de familie? Geen probleem. Overtuig uzelf een dag later om tegen de zin van uw lichaam toch een stevig en gezond ontbijt te nemen. Waarom? Zo stort je je later niet op ongezond voedsel en geef je je lichaam de kans om te recupereren. Alcohol werkt ook vochtafdrijvend en dat zorgt voor de koppijn en de algehele malaise bij een kater.  Drink dan water, véél water.

Ga (buiten) sporten

Juist de kou is goed voor je longen en je lichaam, dus trek je sportschoenen aan en ga de frisse lucht in. Check wel deze tips voor je buiten gaat sporten. Je hebt hierna niet alleen een voldaan gevoel, maar na een paar goede rek- en strekoefeningen geef je je energieniveau en je vetverbranding een duw in de rug. Is het buiten barslecht weer? You Tube staat vol met sportsessies die je voor de buis kunt doen. Heb je er geen zin in of voel je je lusteloos na die zware viergangenmenu van de dag ervoor. Dat is nog een motivatie extra om te sporten. In de meeste gevallen ga je jezelf daarna een stuk beter voelen.

Slaap voldoende

Heb je verlof tijdens de feestdagen? Gun jezelf dan eens het genot om uit te slapen. Als je goed uitgerust bent, ga je gezonder eten en is je lichaam fitter. Beiden zal je nodig hebben in de tijd voor 1 januari, dus doe je voordeel met je vrije dagen en luister naar je lichaam wanneer het klaar is om uit bed te komen. Als je partner klaagt, zeg je maar dat Taekwondo Vlaanderen u persoonlijk dit advies heeft gegeven.

Ontspan

2020 was een zwaar jaar! Iedereen heeft wel wat meegemaakt en de dagelijkse lawine aan informatie, hakte erin bij iedereen. Dus kies nu even om dingen te doen in je vrije tijd waar je gelukkig van wordt. Focus op de dingen die je wel mag doen in deze pandemie. Hierdoor maken je hersenen endorfines vrij en ga je je beter voelen. Geniet van oudejaarsavond en tot in 2021!

 

 

Recent nieuws

Corona-update: 29 januari 2021

Vanaf 1 februari veranderen de maatregelen rond sportclubs. Ontdek hier wat er net verandert.

Lees meer
Club in de kijker: Jibjung Taekwondo

Ook in 2021 zetten we de clubs van Taekwondo Vlaanderen graag voor u in de kijker. Eerst aan de beurt in dit nieuwe jaar is de jonge club Jibjung Taekwondo uit Pellenberg. Concentrated Power onder leiding van Kristof Tamsin in Vlaams-Brabant!

Lees meer
Webinar 'Geef je club een digitale boost' deel 2

Na het succes van de eerste webinar 'Geef je club een digitale boost' organiseren we op donderdag 11 februari om 20 uur een vervolgverhaal op deze interessante webinar.

Lees meer
Het sprookje van Abdul Razak Issoufou

Het verhaal van de zilveren medaille bij de zwaargewichten leest als een stationsromannetje. Abdul Razak Issoufou vocht zich van de straat naar de top van de wereld. Zijn verhaal leest u hier!

Lees meer
Open Hanmadang in Turnhout

Op zaterdag 17 april organiseert Taekwondo Vlaanderen in samenwerking met studenten van de Thomas More Hogeschool de Belgian Open Hanmadang 2021 in Turnhout. Als corona het toelaat natuurlijk. Wij duimen alvast!

Lees meer
Exclusief interview met topsporter Abdullah Sediqi

De redactie van Taekwondo Vlaanderen zat samen met topsporter Abdullah Sediqi en sprak met de Afghaanse vluchteling over een moeilijke periode en zijn ambitieuze toekomstplannen

Lees meer
Talenttraining sparring 10/01

De eerste talenttraining sparring TKDV van 2021 komt eraan!

Lees meer
Fit en gezond het nieuwe jaar in

2021 nadert zijn einde! Tijdens de feestdagen genieten we meestal van veel lekker eten en drinken met onze naasten. Ons lichaam is dit echter niet gewend. In dit artikel leest u hoe u de feestdagen fit en gezond doorkomt.

Lees meer