Skip to main content

Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

09

Sep 2021

Korea boven in het weekend van 25 en 26 september in Brussel! Op zaterdag 25 september vinden er de hele dag Koreaanse activiteiten plaats op het Brouckèreplein in Brussel. En wat zou een Koreadag zijn zonder een prachtige demonstratie taekwondo? Daarom laat de Koreaanse ambassade speciaal voor deze gelegenheid niemand minder dan het officiële Kukkiwon Demonstratieteam overvliegen van Seoul naar Brussel. Op zaterdag geeft het team twee demonstraties en op zondag is er een interactief seminarie met het demoteam voor de Belgische taekwondoins. Twee niet te missen ervaringen als u het ons vraagt. Wie, wat, waar en wanneer, dat leest u in onderstaand overzicht!

Leden informatie

PROGRAMMA

OFFICIËLE KUKKIWON DEMOTEAM DEMONSTRATIES

Op zaterdag 25 september geeft het Kukkiwon Demoteam twee demonstraties in openlucht op het Brouckèreplein in Brussel. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Het enige wat we u aanraden is om op tijd te komen.

  • DEMO 1: 12.30 -13.30 De Brouckèreplein, Brussel.
  • DEMO 2: 18.30 -19.30 De Brouckèreplein, Brussel.

ER GERAKEN?

AUTO? Het Brouckèreplein ligt pal in het centrum van Brussel en dus in de Lage Emissie Zone! Als u met de wagen komt, let op dat uw voertuig voldoet aan de vereisten. De dichtstbijzijnde parking is Interparking De Munt (adres Munt, Brussel). Of parkeer buiten het centrum en neem de metro naar het Brouckèreplein.

TREIN? De makkelijkste manier om de demonstratie bij te wonen. U spoort naar Brussel Centraal. Van daaruit is het slechts 10 minuten wandelen (900 meter) naar het Brouckèreplein.   

KUKKIWON DEMOTEAM INTERACTIEVE SEMINARIE

Op zondag 26 september geven de leden van het Kukkiwon Demoteam een interactieve taekwondo seminarie aan de leden van Taekwondo Vlaanderen, ABFT en TVDSG. De leden van het Kukkiwon demoteam nemen ons gedurende één dag mee in hun wereld van sprongkracht, lenigheid, vliegende kicks en Martial Arts Tricking… Een niet te missen ervaring die wordt afgesloten met een fotomoment. Het seminarie vindt plaats in Sporthal Erasmus (gebouw O), Lenniksebaan 808 in Anderlecht. Registreren via deze link: https://forms.office.com/r/Nk14xeKt0q

PROGRAMMA?

  • 9.30u: Registratie
  • 10u-12u: Seminarie A
  • 12u-13u: Lunchpauze
  • 13u-13.30u: Tips en Tricks van het demoteam
  • 13.30u-15.30u: Seminarie 2
  • 15.30u-16u: Groepsfoto en slotwoord

HANDIG OM WETEN?

TRANSPORT?

AUTO? De hal ligt niet in de LEZ-zone! De sporthal ligt kort bij de autostrade en er is een grote betalende parking naast de hal (Indigo Parking Lennik, Lenniksebaan 806, Anderlecht)

TREIN? Dit gaat iets minder vlot omdat het wat buiten het centrum is. Neem de trein naar Brussel-Zuid. Daar overstappen op de trein richting Leerbeek en de halte Anderlecht Yzerkruis afstappen. Van daaruit is het drie minuten wandelen naar Sporthal Erasmus.

 

Recent nieuws

Taekwondo Vlaanderen verliest bestuurder Rene Vivet

Taekwondo Vlaanderen heeft met diepe treurnis het overlijden van bestuurder Rene Vivet vernomen.

Lees meer
Kukkiwon Demoteam Timing demonstraties en initiatie

Op zaterdag 25 september en zondag 26 september is het officiële Kukkiwon demoteam in België! Op zaterdag vinden er twee demo's plaats in Brussel. Zondag is er een initiatie met de leden van het demoteam.

Lees meer
Taekwondo - Passie kent geen beperking

Met deze slogan gaat onze G-sportcampagne van start.

Lees meer
Poomsae, iets voor jou?

De start van het nieuwe seizoen is een feit. Eindelijk mogen we weer onze dobok aantrekken en richting onze favoriete dojang gaan.

Lees meer
Gezond sporten: vijf dagen na vaccinatie niet intensief sporten

Competitiesporters en andere mensen die intensief sporten, doen er uit voorzorg goed aan hun eerste of tweede vaccinatie in een rustige periode te plannen en na toediening van de injectie gedurende vijf dagen geen zware inspanningen te leveren.

Lees meer
Club in de kijker: Taekwondo Koryo Dendermonde

De club in de kijker van augustus trekt naar Oost-Vlaanderen! We spraken met hoofdtrainer Patrick Beeckman van Taekwondo Koryo Dendermonde! We ontdekten dat hij volgend jaar voor een vijfde dan gaat, samenwerken met andere vechtsportclubs helemaal geen probleem hoef te zijn en dat de club met een goed gevoel naar de toekomst kijkt.

Lees meer
Interview met Abdullah Sediqi na de Olympische Spelen

Abdullah Sediqi verdedigde de eer van het Flemish Topsport Team onder de vlag van de World Refugees op de Olympische Spelen van Tokio 2020! Wij belden Abdullah op en blikten samen met hem terug op zijn eerste olympische avontuur en keken ook al naar de toekomst.

Lees meer
Gratis taekwondotrainingen op KCC in Brussel

Het Koreaans Cultuurcentrum biedt vanaf september een gratis lessenreeks taekwondo aan voor alle leeftijden.

Lees meer