VTB-training/workshop - 13 maart 2016

25/03/2016

Tijdens deze koude ochtend op 13 maart 2016 ontvingen we in Sint-Katelijne-Waver onze VTB-leden op ons eerste “all-round-combo” evenement (DAN workshop + VTB stage) en het was bingo! De kaap van 100 deelnemers werd bereikt en daarmee plant de VTB met hun toegewijde medewerkers en vooral niet te vergeten met onze bereidwillige vrijwilligers zowel op sportief als logistiek vlak een nieuwe mijlpaal in het Vlaamse Taekwondo landschap.

Was het de goed bereikbare locatie, de nieuwsgierigheid, het gecombineerde programma of waren het andere factoren die onze atleten naar Sint-Katelijne bracht is de vraag maar 1 ding is zeker, de discipline, dedication & friendship waren weer van de partij. Hiermee kunnen we als Vlaamse Taekwondo Bond alleen maar blij mee zijn! Well done team!

Voor onze trainers & assistent trainers was het even wennen aangezien onze leden na 1 uur training in een bepaald onderdeel een andere keuze kon maken waardoor sommige groepen opnieuw door elkaar werden geschud maar onze gediplomeerde VTB trainers wisten hier uiteraard wel raad mee, namelijk “differentiatie” is het sleutelwoord die men in de opleiding tot trainer ingeprent krijgt. Na een korte briefing van onze voorzitter Erik Baert (eveneens weer op het appèl desondanks zijn drukke schema) die het nieuwe systeem ten gehore bracht nam meester Yun Sup Chin, de korte maar krachtige gezamenlijke opwarming voor zijn rekening. Hierna werden de groepen in de juiste sportzalen ingedeeld en konden de sessies van start gaan.

Poomsae werd opgedeeld in 3 groepen: 1 groep voor de DAN graden, veruit de grootste groep voor Poomsee die door meester Chris Thoen onder handen werd genomen, 1 groep voor de KUP graden met Decatelle Karel en 1 groep voor de KUP graden 8-12 jaar met Els Schepens. De nodige vragen werden door onze leden gesteld en met evenveel enthousiasme beantwoord door onze begeleiders wat ons alleen maar verheugd dat onze leden streven naar perfectie binnen onze sport.

Naast Poomsae werden eveneens Kyorugi onder leiding meester Chin Yun Sup, Hanmadang onder leiding van Frederik Van Vlaenderen en special techniques onder leiding van Erik Baert aangeboden waarin onze meesters in deze disciplines een evenredig aantal deelnemers mochten verwelkomen. Het doorschuifsysteem werd vooral gesmaakt door onze KUP graden die via deze weg konden kennis maken met andere onderdelen van onze Martial Art. De DAN graden en DAN kandidaten bleven eerder standvastiger en bleven bij 1 onderdeel wat volgens ons een te verwachte scenario was. Hoe hoger op de ladder hoe meer training je nodig hebt voor het bereiken van je doelstellingen.

Een vermelding waard is dat Taekwondo club “Victory Gym” veruit het grootste aantal deelnemers had afgevaardigd wat we vanuit VTB alleen maar kunnen toejuichen. Bien fait mes amis! Echter, we mogen als federatie niet op onze lauweren rusten en moeten we blijven streven naar uniformiteit en blijven waken over kwaliteit van onze clubs en hun leden. Na al dit werd er nog even nagepraat met de meesters en de organiserende instantie en hieruit werden al enkele suggesties voorgesteld voor de volgende editie van deze “all-round-combo” stage. Deze suggesties zijn intussen al bij de medewerkers van de VTB neergelegd en zullen worden besproken en waaruit indien nodig de juiste acties zullen volgen.

Volgende afspraak is de dag na de Hanmadang wedstrijd in Gent met name op zondag ... maar laat je hierdoor niet afschrikken door het feit dat je Taekwondo zou moeten missen want onze trainers en assistent trainers zullen weer paraat staan om jullie verder te begeleiden naar de verwezenlijking van jullie eigen doelstellingen.

Opnieuw een woordje van dank aan al onze helpers/vrijwilligers van de lokale club in Sint-Katelijne-Waver voor hun logistieke ondersteuning en alsook aan de VTB en hun trainers want ook zonder hen is een stage zoals dit nog altijd niet mogelijk en mogen we hopelijk volgende keer weer meer dan 100 atleten verwelkomen binnen onze Taekwondo Family.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15